Cum te mai pot surprinde Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, unii dintre cei mai cunoscuţi şi râvniţi bărbaţi de la Hollywood? Cu un nou hobby: sculptura.
Potrivit The Sun, cei doi actori care au făcut senzaţie în cel mai recent film al lui Quentin Tarantino – Once upon a time in… Hollywood – îşi petrec tot mai multe nopţi în atelierul de ceramică din casa lui Pitt, unde creează până dimineaţă şi în pauze mănâncă sandvişuri de la localul lor favorit, Fat Sal’s.
Sursa citată mai scrie că Brad Pitt a devenit foarte interesat de colecţionarea obiectelor de artă în special după divorţul de Anglina Jolie, adunând până acum piese de la artişti precum Richard Serra, Marcel Dzama sau Bansky. În plus, el ar fi dobândit pasiunea pentru sculptură în 2017, când a urmat un curs intensiv în atelierul lui Thomas Houseago, în care a învăţat să modeleze lut, ipsos sau lemn.
“Cred că Picasso a fost cel care a vorbit despre privirea subiectului, după care vopseaua atinge pânza, iar lucrurile se întâmplă. Pentru mine, sculptura reprezintă un moment în care simt emoţia în vârful degetelor. Încă nu am reuşit totuşi să o fac să se lipească şi nu ştiu ce va urma. Momentan, munca manuală îmi face bine, pentru că am ocazia să cunosc limitele materialelor. Am început de jos, trebuie să mătur podeaua, să îmi adun lucrurile…”, spunea Pitt în 2017 în GQ.
La scurt timp, actorul şi-a construit propriul studio în casa din Los Angeles, iar relaţia sa cu arta a început să crească din acel moment, fiind zărit tot mai des la evenimente specifice.
Spre deosebire de prietenul său, Leonardo DiCaprio pare să fie doar un colecţionar de artă şi nu un pasionat al creării acesteia.
Cu toate acestea, cei doi îşi petrec tot mai multe nopţi în studioul lui Pitt, iar lumea râde de „romanţa” celor doi pe internet. Însă, până în acest moment nimeni nu ştie cum arată o creaţie a lor. Poate aşa nu ar mai râde nimeni.
Citiţi şi
Aceste fotografii, aceste momente în timp…
Peggy Guggenheim: “Cumpăr o lucrare de artă pe zi și trăiesc la maximum”
Oliver Sacks, fermecător și instructiv – Fluviul conștiinței (zece eseuri)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.