Le știm poate cum arată, cum sunt la gust, dar nu știm ce sunt, de fapt. DEX ul zice așa: BLINÍE, blinii, s. f. (Rar) Mâncare națională rusească, făcută dintr-un aluat de clătite, așezat în straturi și având diferite umpluturi. Prin urmare, bliniile sunt niște delicioase aperitive, după care îți lingi și degetele. Nu recomandăm, totuși. 🙂
Noi am ales rețeta cu somon afumat, caviar, alături de un shot de vodka aproape înghețată… (unii asociază caviarul cu whisky, mie nu-mi place)
Pentru 24 de clătite mici (puse cu lingurița în tigaie), aveți nevoie de
- o ceașcă de făina (albă, albă în amestec cu făină de spelta sau doar făină de spelta),
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie medie,
- o jumătate de linguriță de sare,
- o jumătate de linguriță de praf de copt (știu, noi nu punem praf de copt în clătite…)
- 3/4 ceașcă de lapte
- 1 ou mare
- 4 linguri de unt
- caviar, somon afumat, smântână proaspătă, feliuțe de lămâie, capere și/sau chives (frunze de ceapă pitică)
Pentru aluat:
- într-un vas amestecați bine făina cu coaja de lămâie, sarea și praful de copt
- în alt vas amestecați o lingură de unt topit cu două linguri de smântână și un ou, adăugați treptat și laptele
- turnați compoziția lichidă peste făină și omogenizați.
Coacerea:
- topiți câte o lingură de unt într-o tigaie antiaderentă și când e încinsă, dar fără să se ardă untul, adăugați aluatul cu lingurița; de aici încolo, ca la clătitele mari.
Servire:
- le decorați ca în imagine sau după buna voastră inspirație.
Succesul lor este garantat! 🙂
Citiţi şi
Câteva curiozități despre whisky
Djinul din sticla de cola (III)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.