Be (With) Someone Who Makes You Happy

16 May 2015

Mihnea RudoiuCum vi se pare? Frumos? Interesant? V-aţi gândit vreodată la asta? Să fiţi nu neapărat “cu” o asemenea persoană – pentru că, în general, e dificil – dar măcar să fiţi persoana care vă face fericiţi?

Aveţi o astfel de persoană în viaţa voastră? Există cineva care, doar aflându-se în preajmă, vă transmite o indelebilă stare de euforie? Când fericirea vă este în mod irevocabil refuzată, există cineva care v-ar putea ajuta să o recâştigaţi? O persoană a cărei prezenţă să vă redea sentimentul propriei fiinţe şi valori, al autenticităţii şi respectului de sine, care să vă ofere înapoi zâmbetul şi, laolaltă cu el, senzaţia de imponderabilitate şi acea irepresibilă nevoie de pace care să vă proiecteze în afara timpului, de parcă l-aţi putea opri bătând din palme?

Aţi reperat-o deja? Îi vizualizaţi chipul? O vedeţi gesticulând, apropiindu-se spre voi? Zâmbiţi, acum, când vă gândiţi la ea? Dar, ţineţi minte, nu puteţi fi împreună cu ea, ci doar încerca să fiţi ca ea.

happiness

Ce aţi schimba la voi? Aţi dori să schimbaţi ceva? Aţi putea schimba ceva? Ce credeţi că deţine persoana în cauză aşa deosebit încât poate curăţa stratul de mâl ce vă înnămoleşte sufletul şi sădi, în loc, florile fericirii? Posedă ceea ce nu aveţi, dar v-aţi dorit întotdeauna, sau ceea ce există acolo, înăuntrul acelei fiinţe, este o energie, intransmisibilă de la o persoană la alta, dar care, în contact cu voi, se încarcă cu o forţă ce vă sugrumă de emoţie şi plăcere? Puteţi identifica sursa acelei energii? V-o puteţi însuşi? Cum s-ar manifesta dacă aţi prelua-o asupra voastră, injectând-o prin epidermă? Presupunând că aţi putea-o integra în personalitatea voastră, aţi mai fi voi înşivă?

Dar, mult mai important – şi, astfel, ajungem la punctul central – aţi fi voi înşivă fericiţi?

Fiind altcineva, chiar şi o persoană care vă face fericiţi, aţi fi voi înşivă fericiţi?

Greu de crezut. 🙂

Prin urmare, de ce aţi dori, totuşi, să încorporaţi acea persoană în voi? Pentru că vă e dor de ea, de prezenţa ei, cumva discerneţi o energie vitală năvălind prin voi, o putere vastă la care vă puteţi racorda ori de câte ori vă zâmbeşte şi ascultă? Asemenea persoane vă fac să vă gândiţi la poezie, chiar dacă lucrurile pe care le fac şi zic nu sunt deloc poetice, chiar dacă voi nu citiţi poezie, ba chiar dacă ele însele nu au nimic în comun cu poezia?

E mâna destinului care, fără explicaţie, a hotărât că asemenea persoane au darul să vă facă fericite?

Destinul omului zace în inima lui, zicea cineva, şi, dacă inima îşi îndeplineşte numai funcţia biologică, destinul îşi va duce existenţa într-o rutină amorfă, fără vise. Sau va visa aceeaşi zi până la sfârşitul vieţii.

Dar dacă inima îşi va da seama că e mult mai mult de atât şi va găsi curajul să îşi ceară drepturile, destinul va avea o şansă şi, asemeni crisalidei învelite în cocon, va putea spera la ziua în care îşi va desface aripile şi, asemeni unui fluture, va zbura peste întinsul vieţii, înveşmântându-se cu polenul de pe zilele ce-şi oferă nectarul special pentru el. O singură zi de o va trăi cum şi-a dorit, destinul nu va fi fost zadarnic.

Aşa că, if you wanna be someone who makes you happy, ascultă-ţi inima cu atenţie, zâmbeşte-i când e tristă şi, fără a mai sta pe gânduri, începe cu persoana care ar trebui să te facă fericit(ă) cel mai mult: chiar tu.

Fiindcă fericirea începe de la tine. Fericirea ta şi, mai ales, a altora. 🙂



Citiţi şi

Unde ne sunt oamenii sănătoși la cap și la inimă?

Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare

Georgia O’Keeffe: “Pictura mea este ceea ce trebuie să dau înapoi lumii pentru ceea ce lumea îmi dă mie”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Izabela / 17 May 2015 18:00

    Cred că nu avem cum să facem pe alţii fericiţi dacă nu suntem noi înşine fericiţi, şi nu avem cum să fim cum să fim fericiţi dacă nu suntem împăcaţi cu noi înşine, cu viaţa asta care ne oferă la pachet şi bune şi rele 🙂

    Reply
  2. Adina Banea / 17 May 2015 6:58

    Asumati cu noi, fericiti in sine sau cu sinele nostru mai apoi, caci am reusit sa ne intelegem, desi pe alocuri mai avem si dezacorduri, tot cu noi insine; si discutand,cu noi din nou, fireste, vom deslusi ce ne dorim SI de la partenerul de viata compatibil.
    Partener ce ar fi bine sa fi trecut prin aceleasi etape de definire proprie.
    Intr-un final,astfel, vom gasi si perechea noastra, ce se va valida ca un intreg prin noi si viceversa.
    Cat e de greu?
    Dar si mai greu, stii ce urmeaza?
    Multumirea ca esti implinit. Ca nu-ti mai trebuie si altceva in viitor.
    Altcineva, de fapt.
    Dificil va fi sa fii convins ca asta-i fericirea cea de nedefinit .

    Reply
  3. lotusull / 16 May 2015 13:15

    Hai să ne jucăm puțin:)
    Să presupunem că undeva, într-un colț de lume – ar putea fi o insulă, există cineva complet singur fizic. Deasupra are cerul, sub picioare, pământul. E înconjurat de ape. Să zicem că așa e dintotdeauna – habar n-am, l-a scăpat o barză din cioc, zburând pe acolo. Deci, nu are experiența ” celuilalt” cu tot ce înseamnă asta. Parcă totuși prea e singur, hai să-i punem prin preajmă niște maimuțe și poate un cățel. Un astfel de om are stări subiective de bine pe care unii le numesc fericire? Sunt convinsă că da. Nu contează că e vorba de elementele înconjurătoare menționate anterior ori de ceva ce-i vine din sine.
    Să schimbăm puțin scenariul acum. Să presupunem că undeva, într-un colț de lume, în urma unui accident a supraviețuit doar un singur om. El a trăit o mare parte din viață printre oameni de tot felul. Deci are experiența celuilalt. Să zicem că omul nostru e o fire mai solitară si, cel puțin ptr început nu va resimți lipsa celorlalți. Își va găsi motive de stare de bine subiectivă variate – funcție de personalitate/ de experiențele ce le-a avut/ de viziune asupra lumii, etc. Întrebarea mea retorică e: pentru cât timp va reuși acest om să se facă el pe el fericit? Nu va veni o zi în care-i va fi dor de celălalt, măcar cât să împartă cu acesta un răsarit sau curățarea unei nuci de cocos? ( exlcudem în contextul ăsta loviturile duioase cu o creangă după cap în vederea supraviețuirii)
    În loc de concluzie deloc definitivă. Îmi asum acea latură a mea și de animal social si, recunosc că ceilalți sunt, uneori, motive ale stării mele de bine – desigur, când nu mă calcă pe petale:). Poate că eu le dau această putere sau poate că ei scot ce-i mai fain din mine – nu știu sigur. Cumva e tare confortabil să știi că undeva, în lumea asta mare există cineva care te iubește/ ține la tine/ îi pasă de, etc. Momentele astea se întrepătrund cu acelea în care mi-e bine din acel interior. Deci fericirea mea e în în mine, dar și-n ceilalți, în unii și sper eu ca nu unidirecțional.
    Uite că fix în clipa asta mi-am amintit de cineva care mă face fericită, și da, am zâmbit. ( cu gândul că și eu îl fac fericit). Pentru că deja am vorbit groaznic de mult și nu vreau s-o mai lungesc, la întrebarea de ce, răspunsul e simplu. Pentru că e cea mai luminoasă ființă ce-am cunoscut-o până acum, pentru că în prezența ei, mâlul acela parcă dispare, pentru că îmi vine să țopăi atunci când reușesc să-l fac să râdă, și pentru că multe alte motive.
    P.S. M-a derutat puțin stilul în care e scris articolul, lipsea… Adică nu neaparat că lipsea, dar asta se întâmplă când încadrezi un om într-un tipar și îi lipești în frunte o etichetă. Când îți prezintă altă latură a lui, stai și te uiți ca la un pom de crăciun împodobit în plină vară. Cu cireșe 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro