Luăm un exemplu oarecare în care probabil mulți oameni se regăsesc:
Era odată ca niciodată o familie a anilor ’70. Și acea familie avea un copil. Un copil mai „zvăpăiat”. Pe vremea aceea, responsabilitatea pentru creșterea și educația copilului revenea în mare măsura mamei. Tatăl trebuia neapărat să aibă copilul cuminte care să nu-i iasă din cuvânt. Iar mama făcea tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Problema era că cel mic și zvăpăiat nu putea fi ținut deloc sub control, nici măcar cu bătaia aia „ruptă din rai”. Situațiile pe care copilul le provoca creșteau tensiunea în acea casă, de unde lipsea afecțiunea cu desăvârșire (că nu prea se pupa cu bătaia).
Timpul trece, copilul devine adult care are relații, își întemeiază o familie, face copii la rândul lui.
Ce credeți că s-a întâmplat cu acel copil devenit adult? A căutat toată viața (și încă mai caută) să umple golul lăsat de lipsa afecțiunii și de iubirea neexprimată a părinților (în special a mamei).
Și așa a ieșit la vânătoare. A căutat din floare în floare. Problema este că el tot vânează, dar nu știe ce caută. Nu știe că pentru a fi iubit nu trebuie să facă lucruri nebunești, nu trebuie să caute în toate femeile întâlnite împlinirea, atâta vreme cât el este incomplet și nu realizează acest lucru nici măcar după ce își pierde familia ca urmare a divorțului.
Iar marile întrebări sunt:
Ce face după ce realizează ce caută?
Cum se resetează?
Cum duce fiecare bucățică la locul ei atunci cand o găsește?
Ar putea fi acestea posibile răspunsuri:
El poate să umple golul singur, iubind acel copil din el și astfel se poate vindeca.
Când se va sătura să caute răspunsul atât de departe de propria persoană va înțelege că singura iubire care contează și care este sursa nemărginită pentru împlinire este iubirea de sine.
Guest post by Alina
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Dragostea, compasiunea și blândețea
6 semne că relația se apropie de sfârșit
Singura frumusețe care nu dispare niciodată
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.