Istoria plasează primul test de sarcină în Egiptul Antic, în anii 1400 î.Hr. Pe atunci, femeile urinau pe semințe de grâu și orz, iar dacă acestea încolțeau, sarcina era confirmată. Cercetătorii moderni au efectuat o serie de teste pentru a valida această informație și au demonstrat faptul că în 70% dintre încercările cu femei însărcinate, semințele încolțeau.
Prin anii 1920, cercetătorii făceau experimente prin care injectau urina femeilor însărcinate în iepuri. Ulterior injectării, în organismul animalelor testate se declanșa ovulația, ceea ce confirma faptul că femeia de la care provenea urina era însărcinată.
Datorită proceselor înregistrate în domeniul imunologiei, procesul de testare a putut fi simplificat. Astfel, în anii 1970 a fost patentat primul test de sarcină care putea fi utilizat acasă. Acest test era compus din mai multe obiecte care trebuiau ordonate după instrucțiuni precise pentru a obține testul: recipient steril, pipetă, apă purificată și substanțe chimice. Deși era un mecanism destul de complicat, acest test a avut un real succes pentru că putea fi utilizat în intimitatea căminului.
(Predictor, sursă foto: www.smithsonianmag.com)
În anul 1995 a apărut testul de sarcină BARZA, fiind primul test de sarcină din România. Progresele tehnologice și cele din domeniul imunologiei au permis dezvoltarea primului test clasic de sarcină BARZA, ulterior crearea unui test de sarcină ultrasensibil, care poate detecta sarcina cu 5 zile mai devreme de la data probabilă a menstruației, iar în prezent, apariția testului de sarcină cu determinarea săptămânii.
Testul de sarcină cu determinarea săptămânii
Testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii este un test imunologic care detectează prezența hormonului hCG (hormonul secretat de placentă în timpul primelor luni de sarcină) în urină, cu o acuratețe de peste 99%.Depistarea semi-cantitativă a unor cantități foarte mici de hormon hCG în urină (10mIU/ml.) permite indicarea săptămânilor care au trecut de la momentul concepției. Mai exact, indică vârsta sarcinii astfel: de la 1 la 2 săptămâni, de la a 2-a la a 3-a săptămână, 3 săptămâni sau mai mult.
Această nouă descoperire tehnologică vine în întâmpinarea femeilor care se confruntă cu dereglări ale ciclului menstrual și nu pot identifica cu exactitate ziua concepției. Datorită faptului că testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii poate depista o foarte mică cantitate de hCG în urină, este în același timp și un test ultrasensibil. În plus, poate fi efectuat în orice moment al zilei.
Testul de sarcină BARZA cu determinarea săptămânii este disponibil online și în farmacii.
Mai multe detalii aici.
Citiţi şi
Stresul matern în timpul sarcinii la femei – Cum afectează sănătatea reproductivă?
Maternitatea – o alegere fină și complexă
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.