O șansă de a face bani rapid, trei prieteni dispuși să riște totul, un oraș împânzit de anturaje criminale și alegeri cu mize uriașe, toate în thriller-ul franțuzesc „Banii sunt bani” / “Money’s money”, regizat de Géla Babluani.
Pelicula are la bază două povești reale: una în care cineva a dat un jaf, după care s-a întors pentru a lua mai mult și alta în care câteva persoane (pe care regizorul le cunoștea) au spart o casă în care cineva tocmai atunci se pregătea să-și pună capăt zilelor. Astfel, surprinde trei prieteni seduși de ideea de a obține un câștig rapid și care vor să dea lovitura furând o valiză de bani a unui bogătaș din Le Havre, însă ajung prinși într-o pânză de evenimente departe de controlul lor.
scenă din filmul „Banii sunt bani”
„Când oamenii ajung în situații total neașteptate, fac alegeri mult mai interesante, care pe mine mă interesează cinematografic. Cu cât e mai imprevizibilă situația, cu atât alegerile sunt mai instinctive. Mă interesează cum ajunge cineva să facă o gafă uriașă, să o încurce rău de tot sau, la polul opus, să se salveze dintr-o situație aparent fără scăpare” spunea regizorul Géla Babluani într-un interviu pentru The Electric Sheep, revistă online dedicată unei cinematografii subversive.
scenă din filmul „Banii sunt bani”
Născut în Georgia, la Tbilisi (țara era atunci parte din URSS), Géla Babluani este fiul celebrului regizor de film Temur Babluani, care a produs singurul film georgian nominalizat vreodată la Premiile Oscar („A Chef in Love”). Primul său lungmetraj, „13 Tzameti” (2005), distribuit în România de Transilvania Film, este premiat la Festivalul de Film de la Sundance cu Marele Premiu al Juriului: „World Cinema – Dramatic”, film prezentat și la Festivalul de Film de la Veneția (distins cu două premii). În 2008, obține titlul de Cel mai bun film european la Premiile Gopo.
scenă din filmul „Banii sunt bani”
Filmul va putea fi vizionat de vineri, 21 septembrie, în cinematografele din 15 orașe din țară: Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Gura Humorului, Lugoj, Odobești, Pitești, Sfântu Gheorghe, Tîrgu Mureș, distribuit de Transilvania Film.
Citiţi şi
Un alt fel de ‘cină de gală’ – The Menu
O răceală abisală – The World After Us
O puternică pledoarie pentru educație – The Exam
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.