Ţi-ai pus vreodată această întrebare? Probabil că da. Oamenii susţin că banii nu pot cumpăra fericirea. Însă ei se înşeală. Cel puţin până la un punct…
Un studiu efectuat la National Academy of Sciences din Washington a demonstrat că starea emoţională de bine – numită “fericire” – creşte odată cu venitul anual al fiecăruia, ajungând la punctul culminant atunci când “produci” în jur de 75.000 de dolari pe an.
Un economist de la Princeton University a declarat că cei care au un venit mai mic de 75.000 $/an sunt atât de preocupaţi de alte lucruri, încât este foarte dificil să fie fericiţi.
Acest studiu s-a realizat pe un eşantion de 450.000 de americani care au primit diverse întrebări despre cât de fericiţi sunt în viaţa de zi cu zi şi despre gradul general de satisfacţie al existenţei lor.
Rezultatele au fost surprinzătoare. Succesul, starea de bine şi venitul anual merg mână în mână. Fericirea se pare că înfloreşte atunci când în buzunar ai peste 5.000 de dolari/lună. Unul dintre specialişti a afirmat că dacă le dai oamenilor această sumă, nu vei schimba cu aproape nimic starea lor din acea zi, însă îi vei face să simtă per total că duc o viaţă mai bună.
În general, dacă venitul tău va creşte peste această sumă, nu te vei simţi neapărat mai fericit, ci va creşte respectul de sine. Inclusiv acesti oameni bogaţi sunt mult mai fericiţi în weekend-uri, însă starea lor generală de bine nu se schimbă prea mult.
Specialiştii au concluzionat acest studiu susţinând că “banii sunt buni pentru noi” şi au declarat că sunt fericiţi că pot demonstra acum acest lucru.
“Money doesn’t buy happiness, but it can buy relief from unhappiness”, susţin unii. Ce părere aveţi? Aştept comentariile voastre la articol, dar am deschis şi o discuţie pe forum.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Oamenii vor să fie fericiţi, dar…
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.