Atletul care a renunțat la un deget pentru o șansă la aurul olimpic

6 August 2024

Un jucător de hochei pe iarbă din Australia a uimit lumea sportului, datorită faptului că a luat decizia de a-și amputa un deget, pentru a putea participa la Jocurile Olimpice din Paris 2024. Matthew Dawson, un jucător de hochei pe iarbă de top, a ales să facă acest sacrificiu extrem pentru a-și îndeplini visul de a câștiga o medalie de aur.

Matthew Dawson a suferit o accidentare gravă la degetul mic al mâinii stângi, iar medicii i-au spus că recuperarea completă ar dura prea mult timp, punându-i în pericol participarea la Olimpiadă. Determinat să nu rateze competiția, Dawson a luat decizia de a-și amputa degetul afectat. „A fost o hotărâre dificilă, dar necesară pentru a-mi continua cariera sportivă la nivel înalt”, a declarat Dawson.

Echipa de hochei pe iarbă a Australiei, cunoscută sub numele de Kookaburras, este a treia favorită la câștigarea turneului de hochei pe iarbă, având o cotă de 4.50 la casele de pariuri sportive online. Principalele favorite sunt Belgia, cu o cotă de 4.00, și Olanda, cu o cotă de 4.30. Pariurile pe evenimentele olimpice se pot face și de pe mobil, folosind aplicația Mr Bit, care este disponibilă în App Store și în Play Store.

Având o tradiție bogată în acest sport și numeroase medalii în palmares, echipa speră să adauge încă o serie de medalii de aur în colecția lor impresionantă. Matthew Dawson va juca un rol crucial în această misiune, fiind unul dintre cei mai experimentați și valoroși jucători din echipă.

Dawson a început deja recuperarea și adaptarea la noua sa condiție fizică. „Am fost nevoit să iau această decizie pentru a putea juca la cel mai înalt nivel. Sunt hotărât să dau tot ce am mai bun la Paris”, a spus el. Antrenorul echipei, Colin Batch, a declarat că decizia lui Dawson demonstrează un angajament extraordinar și că întreaga echipă este mândră de curajul său. „Matthew este un exemplu de devotament și sacrificiu. Suntem încrezători că va performa la cel mai înalt nivel în Paris”, a spus Batch.

Pe parcursul recuperării, Dawson a fost sprijinit de coechipierii săi, care l-au încurajat și l-au ajutat să rămână concentrat pe obiectivul său. „Echipa este ca o familie pentru mine. Fără sprijinul lor, ar fi fost mult mai greu să trec prin această încercare”, a adăugat Dawson.

Fanii și comunitatea sportivă au rămas impresionați de determinarea și curajul lui Dawson. Mulți au exprimat public admirația lor pentru sacrificiul său și i-au urat succes în competiția de la Paris. „Matthew Dawson ne-a arătat ce înseamnă adevărata pasiune pentru sport. Este un exemplu pentru noi toți”, a scris un fan pe rețelele de socializare.

Jocurile Olimpice din Paris 2024 se anunță a fi o competiție extrem de disputată, cu echipe puternice din întreaga lume luptând pentru medalia de aur. Cu Matthew Dawson în echipă, Kookaburras au șanse mari să urce pe podium și să aducă o nouă medalie acasă. „Suntem pregătiți să dăm totul pe teren și să aducem glorie Australiei”, a declarat Dawson.



Citiţi şi

Femei pe care le admir

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro