Există locuri în lume în care liniștea de dincolo de sunetul valurilor te duce într-un spațiu atemporal. Legile fizicii denumesc astfel de locuri ”conectori spațiali”, iar Atlantykron este cu siguranță unul dintre ele.
Acolo devii creativ și, în mod paradoxal, găsești timp să reflectezi – atât de mult încât „riști” coincidența de a-ți întâlni destinul, profesional sau poate acea jumătate umană unică cu care simți că vrei să încerci să-ți petreci restul vieţii. Într-adevăr, Atlantykron este locul în care ideile cele mai slabe devin certitudini.
Un leagăn al științei
Atlantykron a început în 1989, după o idee a lui Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist român de science-fiction. De atunci, a parcurs un drum lung, cu sprijinul Comisiei Naționale Române pentru UNESCO și sub coordonarea strălucită a lui Sorin Repanovici.
Totul a început în 1989, după o idee a lui Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist român de science-fiction. De atunci, a parcurs un drum lung, cu sprijinul Comisiei Naționale Române pentru UNESCO, și sub coordonarea strălucită a lui Sorin Repanovici, în viața de zi cu zi expert în securitate nucleară în cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare. Sorin a conectat oameni de pe diferite continente, iar în 2001 pe insula Atlantykron a avut loc Convenția Europeană de Science Fiction, Eurocon. De-a lungul anilor au venit acolo astronautul român Dumitru Dorin Prunariu, scriitorul Aurel Cărășel sau ingineri NASA care au lucrat la proiecte pe Marte.
Insula este acoperită complet de apele Dunării în sezonul rece și astfel Academia are loc anual la începutul lunii august. Timp de zece zile, știința vorbește orice limbă și este adaptată pentru orice vârstă: să zicem de la 3 la 83. Câteva exemple:
Cum să înțelegeți mai multe despre propriile percepții și limbaj, distorsiunile psihologice și „zgomotul” stărilor personale? Pentru a le analiza, participanții folosesc elemente din Știința Complexității. Cine a început? Omul complex preocupat de știința complexității, Florin Munteanu – președinte al Centrului de Studii Complexe, și principalul promotor al paradigmei Complexității în România. Cum se asamblează transmițătoare și cum să învățați aplicațiile practice în lumea de astăzi și nu numai. Cine face asta? World Genesis Foundation, din SUA, reprezentată de uimitoarea Heather Caton, avocată a educației, speaker și instructor internațional.
Aș adăuga concursurile de Vânătoare, Arte, Jurnalism, Muzică și Dans, și chiar cursuri de prim ajutor.
Ca analist de soluții digitale, nu pot evita prezentările legate de securitatea informațiilor în era digitală, deoarece simplul fapt că navighezi pe internet te face să oferi colectorilor de informații un profil detaliat despre cine ești și care sunt obiceiurile și preferințele tale. Folosind aplicații specializate care fac posibilă vizualizarea informațiilor colectate, ce informații există deja în mediul online fără ca noi să le cunoaștem și cum toate aceste informații sunt utilizate pentru a influența alegerile noastre, iată câteva lucruri pe care le puteți afla… în această Academie de vară.
Un loc în care pot să-ți crească aripi
Uneori, astfel de locuri și activități educaționale sunt insuficient cunoscute, mai ales în rândul tinerilor, cu cea mai acută nevoie de a înțelege cine sunt și care este rolul lor pe acest Pământ.
Atlantykron este cu siguranță un loc în care îți cresc aripi.
Atlantykron este o insulă românească de pe malul Dunării, chiar lângă vechea cetate romană Capidava. Din motive ecologice, pentru a conserva habitatul natural al insulei, participanții – de la elevi și studenți la cercetători NASA – adoptă un stil de viață minimalist, care include cazarea la cort. Mesele sunt disponibile contra cost, iar facilități precum dușurile și toaletele sunt mobile și amenajate în spații speciale.
Curaj, și tu poți scrie pe Catchy!
Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Nestlé – Good Coffee, Good Life
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.