Într-o lume săracă, cu puține posibilități reale de angajare și progres personal, iată că dascălii moldoveni au găsit o nișă la nivelul dezvoltării personale care, neglijată, ar putea lăsa la cheremul întâmplării succesul unei astfel de întreprinderi, spre dezamăgirea angajatorilor ulteriori, obișnuiți cu standardele și nivelul european în domeniu.
Nu am detalii dacă este vorba doar de prelegeri, de prelegeri, dar și seminarii, sau dacă este vorba de un stagiu, cu examinări succesive la sânge, rezultând în vreun atestat, posibil a fi anexat la curriculum. După cum nu știu nici dacă tinerele cu talent, aplecare și asiduitate în domeniu pot continua pregătirea la nivel de masterat sau de doctorat și, de ce nu, chiar la nivel de carieră universitară. În fapt, aștept cu nerăbdare ca și acest domeniu, condamnabil de neglijat la nivel educațional, să beneficieze cât de curând de o universitate sau măcar de o școală postliceală cu recunoaștere internațională, profitând de ușurința de procurare și prețul, relativ scăzut, al materialului didactic.
Fotografiile surprinse la un astfel de curs, prezentând tinerele aspirante la o viață mai bună, la cariere de secretare, vedete media sau, pur și simplu, neveste de moldovean înstărit, studiind machetele de diferite dimensiuni puse la dispoziție și luându-și febril notițe, scheme, bătându-și realmente capul cu problematica mereu în schimbare și în dinamică a domeniului.
Așa că, îi anunț pe această cale pe concetățenii noștri, senatori, patroni mass media, moșneguți și Columbeni, primari de Iași sau deputați de Vâlcea, că un val de tinere extrem de bine pregătite vor începe, cu diplomele în mână și meseria în suflet, invazia dinspre frontiera estică a patriei.
După cum trebuie să notific și concetățencelor noastre să facă ceva, având în vedere că perioada monopolului lor semidoct a trecut și, că, în curând, acolo unde ele de-abia doinesc afon din caval, bărbatul va avea la dispoziție solouri de clarinet și concerte de oboi, practicate de orchestre și fanfare de coarde.
Citiţi şi
Peggy Guggenheim: “Cumpăr o lucrare de artă pe zi și trăiesc la maximum”
“Sunt într-un proces de dezvoltare personală.” Sună COOL, nu-i așa?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.