Artă românească tranzacționată în Bitcoin

12 June 2017

Ștefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin. Un colecționar de artă din Hong Kong a cumpărat cu doi Bitcoin lucrarea ei intitulată „Cryptsy”, printr-un transfer aproape instantaneu al „monedei viitorului”, care, la momentul tranzacției, urcase la valoarea de aproximativ 2,250 de dolari.

Cryptsy

Cryptsy

 „Cryptsy reprezintă un cod destinat unei civilizații avangardiste, un labirint compus din simboluri primordiale, ancestrale, îmbinate cu elemente matematice împrumutate din criptografie. Tabloul este plin de indicii pentru cei care caută să descopere și să înțeleagă Totul”, spune Ștefania Nistoreanu despre lucrarea ei.

„Cryptsy – Cryptocurrency Market”, realizată în ulei și foiță de aur pe pânză, la o dimensiune de 50×70 de centimetri, a devenit în ultimii ani o imagine reprezentativă în domeniul cryptoartei, alături de o altă pictură a Ștefaniei, intitulată chiar „Bitcoin”.

Bitcoin

Bitcoin

Achiziționarea unei opere de artă în Bitcoin demonstrează că această modalitate de plată a devenit, fără îndoială, o normalitate. Nu mai există nesiguranța și neîncrederea de la început, pentru că s-a dovedit buna și ușoara utilizare a acestei monede. Ea este o alternativă reală de resurse, care, împreună cu inovații din alte domenii, nu va știrbi cu nimic umanitatea pură pentru care pledez în arta mea. Dimpotrivă, oferă șansele unei civilizații superioare, în care natura și umanitatea vor fi celebrate”, adaugă pictorița.

Stefania 3

La 35 de ani, Ștefania Nistoreanu se numără printre cei mai cunoscuți și apreciați tineri artiști din România. În această perioadă, ea se pregătește pentru prima sa expoziție pe piața asiatică, fiind în negocieri pentru a-și duce lucrările la Tokyo.

Ștefania Nistoreanu are alte opt picturi expuse pe platforma BitPremier, unde totul se tranzacţionează în Bitcoin, prima și cea mai valoroasă dintre monedele digitale, care, în ultimii ani, au devenit cunoscute sub numele de cryptocurrency (criptomonede sau criptovalută). Spre deosebire de alte monede, Bitcoin nu se tipărește, ci este stocată electronic, iar utilizarea ei este facilă și liberă, nefiind controlată de o instituție bancară. Ea există în cadrul unui sistem financiar online, descentralizat, ce asigură un schimb sigur de resurse valorice, bazate pe informații criptate. Aceste resurse pot fi rapid schimbate în bani fizici, la prețul pieței.

Stefania Nistoreanu



Citiţi şi

Cadouri inspirate din numerologie

Pictorița Ștefania Nistoreanu expune la Salonul de Artă de la Strasbourg

„Scriu doar când am ceva de scris” – Ohara Donovetsky

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro