După succesul vertiginos pe care l-a avut Carpathian Single Malt Whisky, primul whisky single malt din regiunea Munților Carpați, Alexandrion Group, parte a Expresia de bază, JA.AR Burbon, este maturată integral în butoaie la prima umplere ex-Burbon din Kentucky, arse pe interior, care emană note bogate de vanilie, caramel și stejar. JA.AR Vinsanto este finisat în butoaie de vin grecesc Vinsanto din Santorini și are un amestec distinctiv de dulceață fructată și note subtile de vin. JA.AR Oloroso este maturat complet în butoaie de Sherry Oloroso din Jerez, Spania. Vinul Oloroso maturat în butoiele de stejar timp de 12 luni imprimă whisky-ului arome îndrăznețe de fructe uscate, stejar condimentat și ciocolată neagră, creând un profil gustativ robust și complex.
„Fiecare expresie a gamei JA.AR are caracteristici unice conferite de ingredientele atent selectate și tehnicile inovatoare de distilare și menține un profil de aromă distinctiv care reflectă esența originii sale. Fiecare sticlă spune o poveste despre calitatea și meticulozitate. Sper că cei care vor consuma JA.AR Single Malt Whisky vor savura echilibrul complex de arome, de la profunzimea malțului la notele subtile infuzate de butoaie, iar acest produs va fi o experiență memorabilă pentru pasionații de whisky”, a declarat Allan Anderson, anunțând lansarea globală a JA.AR Single Malt Whisky.
Povestea JA.AR Single Malt Whisky începe cu cei doi creatori. La fel ca în cazul Carpathian Single Malt Whisky, acest nou single malt a fost creat de Allan Anderson, Whisky Director & Master Distiller Nawaf Salameh Family Office, care este și Global Brand Ambassador Carpathian Single Malt Whisky și Dr. Nawaf Salameh, Președinte Fondator Nawaf Salameh Family Office. Viziunea și iniţiativa Dr. Salameh au fost recunoscute la nivel internațional, publicația britanică The Guardian numindu-l „Christopher Columb al primului whisky single malt din România”, iar experții japonezi considerându-l „părintele whisky-ului single malt din România”.
„În doar doi ani de la lansarea comercială, Carpathian Single Malt Whisky a fost recompensat de experți internaționali cu 67 de medalii. La numai o lună de la îmbuteliere, JA.AR Single Malt Whisky a câștigat deja trei medalii la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de profil, The Global World Whisky Masters. Cred că acest rezultat spune mai multe despre calitatea sa decât ar putea să spună oricine”, a punctat Dr. Nawaf Salameh.
„Călătorind în întreaga lume și observând permanent consumatorii de whisky single malt şi trend-urile din industrie, după succesul uriaș pe care l-a avut Carpathian Single Malt Whisky, am realizat că este nevoie să lansăm un whisky single malt de înaltă calitate, care se adresează şi tinerilor consumatori, la un preț special conceput pentru ei. În Japonia, tinerii sunt încurajați să descopere gustul whisky-ului single malt oferindu-li-se produse cu un raport calitate-preț foarte bun. Aceasta este filosofia din spatele JA.AR, un produs care își propune să educe și să satisfacă şi cerințele noii generații de iubitori de single malt”. Dr. Nawaf Salameh, președinte și fondator, Nawaf Salameh Family Office
Ambasadorul global al brandului
Pentru a crește vizibilitatea brandului atât pe piețele interne, cât și pe cele internaționale și pentru a crea o energie vibrantă în jurul JA.AR Single Malt Whisky, prezentându-l noilor consumatori din întreaga lume, Dr. Nawaf Salameh și Allan Anderson l-au desemnat Global Brand Ambassador, pe Virgil Ianțu, personalitate TV.
Noul whisky single malt
Născut din foc, JA.AR Single Malt Whisky aduce împreună tradiţia în fabricarea whisky-ului şi inovația whisky-ului modern şi redefinește experiența single malt, făcând-o accesibilă și plăcută tuturor.
Gama JA.AR Single Malt Whisky include trei expresii, maturate în butoaie la prima umplere ex-Burbon din Kentucky, arse pe interior și are o concentrație alcoolică de 40%.
Expresia de bază, JA.AR Burbon, este maturată integral în butoaie la prima umplere ex-Burbon din Kentucky, arse pe interior, care emană note bogate de vanilie, caramel și stejar. JA.AR Vinsanto este finisat în butoaie de vin grecesc Vinsanto din Santorini și are un amestec distinctiv de dulceață fructată și note subtile de vin. JA.AR Oloroso este maturat complet în butoaie de Sherry Oloroso din Jerez, Spania. Vinul Oloroso maturat în butoiele de stejar timp de 12 luni imprimă whisky-ului arome îndrăznețe de fructe uscate, stejar condimentat și ciocolată neagră, creând un profil gustativ robust și complex.
„Fiecare expresie a gamei JA.AR are caracteristici unice conferite de ingredientele atent selectate și tehnicile inovatoare de distilare și menține un profil de aromă distinctiv care reflectă esența originii sale. Fiecare sticlă spune o poveste despre calitatea și meticulozitate. Sper că cei care vor consuma JA.AR Single Malt Whisky vor savura echilibrul complex de arome, de la profunzimea malțului la notele subtile infuzate de butoaie, iar acest produs va fi o experiență memorabilă pentru pasionații de whisky”, a declarat Allan Anderson.
Citiţi şi
Alexandrion Group a lansat Carpathian Single Malt ȋn România
Brâncoveanu XO – Ediție Limitată Gheorghe Zamfir, un vinars rafinat și complex
Alexandrion Flavour Collection – cafea sau suc de portocale grecești?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.