Ai răcit?

11 October 2019

Variaţiile de temperatură din această perioadă ne pot da organismul peste cap şi nu se vor sfii să o facă dacă nu avem grijă să ne protejăm corespunzător. Unul dintre cele mai mari pericole îl reprezintă aşa-zisele răceli, dureri în gât, puseuri febrile (temperatură ridicată), dintre care peste 90% sunt virale.

Este important să ştim că virusul NU este omorât de antibiotic, ci doar de anticorpi, adică de “soldaţii proprii” pe care îi formează corpul tău întru anihilarea virusului.

Prin urmare, în peste 90% din cazuri antibioticul este inutil. Nu-i bai că-i inutil, dar este chiar dăunător. De ce?

1. Corpul îl percepe ca pe ceva străin, ca pe o otravă, deci îşi va consuma energia şi timpul pentru a elimina această otravă prin urină, fecale, transpiraţie. Astfel, în loc să se ocupe calm de virus şi „să-i dea în cap” cu anticorpii, organismul virusat este obligat să se bată cu antibioticul.

2. După ce că nu este eficient în această situaţie, antibioticul inutil/ greşit, omoară şi ceea n-ar trebui ucis: bacteriile “bune” de pe mucoase. Astfel, vor apărea ciuperci, iritaţii, “acid la stomac” şi zeci de alte tâmpenii fără rost.

Aşadar, ce poţi face în faţa virusului respirator, care se manifestă prin febră, strănut, tuse, nas înfundat, durere în gât, durere de cap, musculară etc.

1. Să ştii şi să-ţi asumi faptul că virusul, odată contactat, îşi va face de cap între 7 şi 10 zile, poate chiar 14. Că oricâte lopeţi cu medicamente ai băga, el tot îşi va face damblaua.

2. Să înţelegi că antibioticul este o greşeală, în ciuda folclorului! Și, dacă ai rezistat eroic să nu îţi cumperi de la colţ Ampicilină sau alte prostii timp de trei zile, în nici un caz să nu greşeşti în a patra zi, tu deja fără febră, cu argumentul “nu mi-a trecut”. Fiindcă viroza nu trece în trei zile!! NEVER EVER.

3. Să ajuţi corpul să creeze anticorpi stand în pat cel puţin trei zile, ca să nu consumi energie. Apoi, hidratează corpul correct, pentru a compensa lichidul pierdut prin transpiraţie. Consumă mâncare puţină şi uşoară şi, nu în ultimul rând, ia pastille în funcţie de simptome (Paracetamol pentru febră. Ibuprofen pentru dureri de cap, Tantum Verde pentru dureri în gât etc).

Toate acestea trebuie bifate în primele 72 de ore de la debutul bolii, interval după care deja starea ta ar trebui să se schimbe în bine, însă fără a ajunge la vindecarea completă, care mai necesită ceva timp.

Pe Otilia o găsiți cu totul aici



Citiţi şi

Cum să îți îngrijești corect buzele în timpul verii

Cum să folosești corect autobronzantele pentru un bronz perfect

Hapciu! E gripă, viroză sau alergie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro