Pentru că negrul îmbătrâneşte! Mitul culorii fără cusur se destramă. Tot ceea ce ştiam despre culoarea neagră, pe care o socoteam fără greş salvatoare în aproape orice ocazie, este demontat de experţii consultanţi pe probleme de culoare.
Pentru femeile care au pielea în tonuri “calde” de galben, portocaliu şi auriu, negrul este un adevărat hoţ de strălucire naturală. Nicio femeie cu tenul deschis, indiferent de vârstă, nu va arată tânără şi sănătoasă dacă va purta negru! Cu cât mai aproape de faţă – eşarfe, pălării, gulere polo, cu atât mai vizibile vor fi ridurile fine şi cearcănele, iar expresia feţei, mai rece şi nu “cool”. Şi dacă femeia este tânără, tot va arăta “trasă la faţă”, ca după o noapte pierdută, chiar dacă a fost cea mai cuminte fată din lume şi a dormit 10 ore.
Un experiment simplu poate arăta dacă negrul ne este prieten sau duşman. La oglindă (ca în poezia lui Coşbuc) punem culoarea să treacă proba adevărului: ţinem ceva negru lângă faţă şi dacă nu scoate la lumină imeperfecţiuni de vârstă (riduri) sau moştenite (cercăne), atunci e liber la purtat. Dacă da, chiar dacă suntem dependente de negru, renunţăm la el şi căutăm alte variante, pentru că ele există. Bleumarin şi gri-antracit sunt o alegere foarte potrivită pentru femeile cu pielea deschisă la culoare.
Dacă v-aţi bizuit mereu doar pe negru pentru ţinutele office, ar trebui să luați în considerare şi maroul închis, nuanţele de gri sau culorile neutre. Veți arăta la fel de elegante şi, în plus, mai sănătoase. Mai țineți cont și de faptul că aceste nuanţe nu divulgă preţul hainelor şi acestea pot trece cu uşurinţă drept creaţii de designer, pe când ţesăturile negre ieftine îşi pierd repede din prospeţimea culorii şi arată “obosite”. Şi totuşi, dacă nu puteţi renunţa la negru, purtați-l fie numai de la talie în jos, fie alegeți piese vestimentare cu decolteul în V sau rotund, dar adăugați eşarfe colorate şi bijuterii de aur, şi dozați atent rujul şi blusher-ul.
Citiţi şi
Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.