Ai cu adevărat nevoie de un mouse de gaming?

28 February 2024

Un mouse de gaming este ca perechea de pantofi purtată de atletul tău de elită preferat: sigur că îți va oferi un ușor avantaj în competiție, dar fără talentul, practica și abilitățile fundamentale, acest avantaj nu va avea același impact asupra performanței tale.

Ce este un mouse de gaming?

Înainte de a înțelege de ce probabil nu ai nevoie de unul, merită să vezi ce este, de fapt, un astfel de mouse. Există diferite tipuri de mouse-uri speciale pentru jocuri și nu sunt toate proiectate pentru a fi utilizate cu același tip de jocuri în minte. De exemplu, un mouse MMO este special conceput pentru a avea butoane programabile sub degete. În funcție de jocul pe care îl joci, acest tip de mouse poate face o diferență enormă în ceea ce privește cât de bine sau cât de confortabil joci.

Cu toate acestea, la ce se gândesc cei mai mulți oameni când aud de mouse-urile speciale sunt acele accesorii care își propun să ajute cu un joc rapid de acțiune. Cu alte cuvinte, jocuri care se bazează pe reflexele și coordonarea ta pentru a câștiga. Gândește-te la jocuri precum Call of Duty sau Counter-Strike, în care țintirea și tragerea mai rapid decât concurenții tăi sunt cruciale pentru succesul tău.

Un mouse special este mai sensibil decât unul standard și poate detecta cele mai mici zvâcniri din mână, este echilibrat și adesea îți permite să adaugi sau să elimini elemente pentru a-i schimba greutatea. Cam ca la mașini, dar în loc de găuri în pedale pentru a economisi câteva grame de greutate, ai găuri în carcasa perifericului din același motiv.

De un mouse de gaming beneficiază la maximum jucătorii de elită

Cu rate de sondare și sensibilitate vertiginoase, ai nevoie de reflexele unui pilot de luptă pentru a beneficia la maximum de ceea ce oferă aceste mouse-uri. Dacă intenționezi să cheltuiești o avere pe un mouse de gaming wireless și apoi formatezi setările acestuia până ajunge ca mouse-ul de birou al mamei tale, singurul lucru pe care l-ai realizat este să irosești bani.

Dacă ești un jucător serios și împingi limitele a ceea ce poate face mouse-ul de uz general obișnuit, există un argument valid pentru folosirea produselor de gaming extrem de precise și a prețurilor uneori ridicole care le însoțesc.

Cu toate acestea, la fel cum cumpărarea unui monitor pentru jocuri e-sport de 300 Hz nu te va transforma brusc în rege, un mouse pentru jocuri este probabil să nu te ajute prea tare.

Ignoră eticheta „gaming”

Asta nu înseamnă că achiziționarea mouse-ului potrivit nu poate avea un efect semnificativ asupra a cât de bine joci sau cât de mult îți place să joci. Poți găsi multe sau toate caracteristicile suplimentare de care ai nevoie pe un mouse care nu poartă o etichetă „de gaming”, iar uneori un mouse de gaming mai puțin costisitor va funcționa la fel de bine ca unul care costă de câteva ori mai mult. Dacă nu îți pasă dacă un mouse este etichetat oficial ca produs de jocuri sau nu, atunci există câteva caracteristici cheie care pot face diferența:

  • Butoane multiple: a avea butoane suplimentare peste cele trei obișnuite este în mod evident un lucru benefic, deoarece înseamnă că poți păstra degetele pe butoanele care contează.
  • Butoane DPI comutabile: Este util să ai butoane pe mouse care pot comuta sensibilitatea în sus și-n jos. Acest lucru se datorează faptului că este posibil să dorești niveluri diferite de sensibilitate pentru, de exemplu, sniping sau tragerea de la șold.
  • Ergonomie bună: Având în vedere că mulți jucători tind să se joace pentru sesiuni prelungite, este puțin șocant cât de slabă este ergonomia pentru multe mouse-uri dedicate jucătorilor. Ce rost are o precizie ascuțită și o capacitate de răspuns dacă oboseala șterge aceste avantaje? Așa că ar fi bine să te concentrezi pe obținerea unui mouse ergonomic bun.
  • Gamă sensibilă DPI: nu ai nevoie de peste 20.000 DPI, așa că și o sensibilitate moderată este suficientă pentru a de ajuta în joc.



Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro