Pentru că este 8 Martie, ziua femeii, mi-am propus să vă vorbesc despre femeile care mi-au modificat traseul vieţii, femeile fără de care viaţa mea nu ar fi fost atât de frumoasă. Le voi enumera în ordinea cronologică în care au intrat în viaţa mea.
Prima femeia care m-a marcat a fost mama, fireşte, modelul meu, puterea mea şi inspiraţia mea. Este femeia în a cărei viaţă am intrat eu şi sunt sigură că alegerea am făcut-o eu, printr-o putere ce depăşeşte capacitatea noastră de înţelegere. Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la ea a fost să fiu şi eu, la rândul meu, mamă.
Apoi au fost cele două bunice.
De la bunica paternă am învăţat să mă închin, să mă rog, să fiu iubitoare şi bună, să muncesc până la epuizare fără să mă plâng, să mă iubesc așa pitică şi să merg desculţă, chiar dacă tălpile îmi sângerează.
De la bunica maternă am învăţat toleranţa, supunerea aceea până la sclavie aproape, în sensul creştinesc, am învăţat să iubesc şi să respect animalele la fel ca pe oameni, pentru că şi ele au suflete, şi ele sunt capabile de iubire, doar că nu pot vorbi, am învăţat să fiu matinală pentru a putea termina toate treburile zilnice, să-mi doresc familie şi copii, să lupt pentru visele mele şi să tratez cu seriozitate şi pasiune tot ceea ce fac.
De la pediatră am învăţat ceva banal, dar extrem de folositor, să spun ce mă doare şi unde mă doare şi să accept vindecarea, fie că a fost vorba de dureri fizice sau sufletești.
Apoi a fost prima mea dirigintă, profesoară de matematică, care m-a făcut să iubesc matematica, în ciuda inclinației mele pentru științele umaniste. Traseul meu profesional a fost profund marcat de iubirea pentru matematică și pentru dânsa.
Am avut multe modele feminine, de la prietene din fragedă copilărie, până la prefesoare, șefe, colege, mătușe și verișoare, cliente ori simple femei pe care le-am întâlnit pentru scurt timp, doar o dată în călătoria vieții mele.
De la fiecare am învățat câte ceva despre feminitate, despre frumusețe, despre spiritul de sacrificiu, despre înverșunarea luptei pentru propriile idealuri și visuri, despre onestitate și despre sensibilitate.
Fiecare dintre ele a contribuit într-o măsură mai mică sau mai mare la dezvoltarea mea ca femeie, pentru că da, rolul femeii în viață este de a te învăța câte ceva, iar a fi femeie este o binecuvântare.
La mulți ani, femeie, făcătoare a lumii și posesoare de frumos absolut!
Guest post by Otilia Cîmpeanu
Și tu poți scrie pe Catchy! ?
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!
Poate că nu vei fi primul, ultimul sau unicul ei bărbat
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.