Ştiam de sortimente de ceai cultivate în locuri exotice care costă chiar milioane de dolari sacul, dar iată că şi cafeaua vine tare din urmă. Ospina Coffee Co. a scos pentru aniversarea a 175 de ani de existenţă un sortiment mai special, Premier Grand Cru, Grand Reserve, ediţie limitată la 226 de kg anual. Preţul se justifică prin faptul că plantaţia se află la peste 7500 m altitudine în Columbia, că pentru a obţine 2,26 kg de boabe prăjite în stilul italian clasic este nevoie de cinci arbori, că recoltarea se face manual, urmată de procese controlate riguros: spălarea, fermentarea, uscarea la soare şi depozitarea. Înmuierea are loc în baricuri (butoaie din stejar) care dau aroma finală de iasomie şi alune, catifelată şi plină (aşa zice la descriere 🙂 ). Dar se produc şi variante sofisticate cu gust de castană, caramel, ciocolată, mure sau afine.
Cum există mai mulţi poftitori de asemenea cafea decât poate produce compania Ospina într-un an, îmi imaginez că preţul unui pachet ediţie limitată mai poate creşte şi prin… licitaţie :).
Citiţi şi
”Păsări Călătoare”, din 15 martie în cinematografe
Inès de La Fressange, iubita francezilor, iubita lumii
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.