7 tipuri de vin roșu și ce trebuie să știți despre ele

9 March 2023

Un pahar bun de vin roșu poate ridica orice masă și satisface orice băutor—chiar și unul de vin spumant. Este o băutură străveche care a fost cultivată și perfecționată de-a lungul a mii de ani, rezultând o băutură iubită în întreaga lume.

Deși pot părea la fel pentru un ochi neavizat, vinurile roșii acoperă toată gama de arome, textură și senzație în gură. De la vinuri roșii bogate și suculente până la opțiuni uscate, cu gust de fructe, există un vin roșu pentru toată lumea. Haideți să aruncăm o privire la câteva tipuri diferite de vin roșu disponibile în prezent.

Merlot

Merlot este un vin roșu versatil și ușor de băut, extrem de popular printre consumatorii de vin din întreaga lume. Este obținut în principal din struguri cu coajă roșie și are arome de fructe negre, inclusiv mure, cireșe negre și prune, cu nuanțe de vanilie și moca.

Are o aromă moale care se potrivește bine cu o varietate de alimente, mai ales cu mâncăruri din carne de vită și de porc, brânzeturi bogate, fructe de pădure, ciuperci și miel.

Merlot se savurează cel mai bine la o temperatură de aproximativ 15 grade C într-un pahar Bordeaux. Pentru a obține o experiență completă a aromelor și aromei sale, cel mai bine este să decantați Merlot timp de cel puțin 60 de minute înainte de a-l servi.

Pinot Noir

Cultivat în principal în climatele răcoroase și pe solurile calcaroase din regiunile Burgundia și Champagne din Franța, Pinot Noir provine din struguri cu coajă neagră.

Este un vin roșu sec, cu corp mediu, care are arome generale de cireșe roșii și negre, căpșuni și zmeură. În funcție de locul în care este cultivat și de vârsta sa, Pinot Noir poate căpăta nuanțe de vanilie și alte condimente. Are, de asemenea, un miros plăcut de pământ, ierbos.

Puteți savura un pahar de Pinot Noir cu rață, somon și brânzeturi tari, precum și cu o varietate de mâncăruri asiatice, inclusiv sushi și Sashimi.

Cabernet Sauvignon

Tipul nostru preferat de vin roșu este Cabernet Sauvignon, și nu suntem singuri în această privință. Cunoscut ca fiind soiul de vin preferat al lumii, acest vin roșu sec și corpolent, cu aciditate medie, îmbătrânește bine și are un nivel ridicat de taninuri. Are un conținut mediu de alcool de 13,5%.

Cabernet Sauvignon are o culoare burgundă bogată și închisă și un amestec de cireșe negre, coacăze negre, grafit, tutun și vanilie. În funcție de marcă, Cabernet Sauvignon poate avea, de asemenea, nuanțe afumate.

Acest soi îndrăzneț de vin roșu trebuie savurat la temperatura camerei într-un pahar cu picior supradimensionat. Se potrivește cel mai bine cu carne roșie, cum ar fi fripturi și burgeri, precum și cu o varietate de brânzeturi și ciuperci portobello. Puteti alege chiar si un vin spumant Cabernet Sauvignon!

Zinfandel

Zinfandelurile sunt vinuri roșii îndrăznețe cu arome de fructe de afine, mure, căpșuni și piersici, precum și de tutun, piper și scorțișoară. Este un vin de masă uscat, cu un corp mediu, care are o senzație excelentă în gură.

Savurați Zinfandel cu o varietate de mâncăruri, cum ar fi grătarul, legumele prăjite la foc și bucătăria din Orientul Mijlociu. Se potrivește bine cu planșele de mezeluri care au carne picantă și grasă și brânzeturi ascuțite sau cu aromă bogată, cum ar fi gouda afumat sau gruyere.

Malbec

Pentru o experiență de vin roșu luxuriant, care se potrivește bine cu o varietate de alimente, Malbec este alegerea potrivită. Popular în Franța și Argentina, acest vin de culoare violet închis are o textură fină, o aciditate scăzută și un corp plin, cu un ABV de 15%.

Malbec-ul argentinian are o aromă moale, de prune, în timp ce Malbec-ul francez este mai savuros și are un gust acrișor. În general, Malbec-urile au nuanțe de cafea și piper negru care se potrivesc bine cu carnea roșie, brânza albastră și mâncărurile piperate.

Syrah/Shiraz

Băutorii de vinuri cu o preferință pentru vinurile puternice, întunecate, cu fructe, iubesc Syrah. Cunoscut și sub numele de Shiraz, acest vin este obținut din struguri cu coaja închisă la culoare și are gust de afine, mure, lemn dulce și piper negru. De asemenea, are note florale și afumate care îi completează profilul de aromă.

Syrah este mai corpolent decât Merlot și Cabernet Sauvignon și se savurează cel mai bine cu mâncăruri precum cărnurile și legumele la grătar, tocănițele, mielul fript sau grătarul. Are în jur de 14,5% ABV și ar trebui savurat la o temperatură cuprinsă între 15-17 grade C pentru a obține o experiență completă a aromei Syrah.

Nebbiolo

Nebbiolo este un vin roșu floral, cu note de violete, trandafir, zmeură și cireșe, care este cultivat în California, Virginia și Washington, precum și în Australia și Mexic. Are un corp plin și o aciditate ridicată, precum și taninuri agresive, ceea ce îl face să fie o pereche excelentă pentru mâncăruri picante, carne grasă și sosuri cu unt.

Pentru a profita la maximum de un pahar de Nebbiolo, este important să decantați timp de cel puțin 60 de minute. Acest lucru va permite vinului să dezvolte un gust și o textură mai fructată și mai fină.



Citiţi şi

O privire persană – A Hero/Ghahreman

Deocamdată, un exercițiu de imaginație: ce vin duci la o petrecere

Ești invitat la o petrecere și nu știi ce fel de vin ar trebui să duci

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. linkweb / 16 March 2023 16:13

    Zinfandel nu cred ca am incercat vreodatat dar este timp

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro