5 greșeli pe care să nu le mai faci în 2020!

12 January 2020

Mă refer la make-up, evident, restul greșelilor poți să le faci, cât timp acele greșeli te fac să evoluezi ca om. Sfatul meu vine însă cu o clauză absolut necesară: libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!

  1. Evitați sprâncenele ”palmier”

Revenind la machiaj, în ultimii ani s-au purtat sprâncenele dense și naturale. Pentru cele pentru care genetica nu a fost atât de generoasă încât să moștenească niște sprâncene groase sau pentru cele care au greșit prin anii 90, când se purtau sprâncenele papiotă (alea în formă de curcubeu sau bumerang, cât un fir de ață), se recomandă pieptănarea sprâncenelor oblic, cu un unghi cât mai mare, aproape de vertical spre interiorul sprâncenelor. Prin acest lucru compensam lipsa lățimii sprâncenei care era substituită de lungimea firului de păr direcționat în sus. Ei bine, această modă a generat sprâncenele tip bursuc.

Dacă aveți sprâncene groase nu le pieptănați vertical! Vă face un deserviciu și e lipsit de eleganță feminină. Nu pieptănați interiorul sprâncenelor vertical dacă aveți firul gros și ondulat. Nu cred că vă doriți doi palmieri străjeri între ochi!

 

2. Folosirea în exces a iluminatorului

Chiar dacă se poartă în continuare tenul de porțelan cu aspect de sidef nu vă recomand să faceți acest lucru dacă aveți porii deschiși sau probleme de textură a pielii. Dacă vreți să fiți totuși în tendințe vă recomand să înlocuiți iluminatoarele de tip pudră cu iluminatoare lichide cu uscare rapidă. Textura cremoasă umple porii și astfel evitați un aspect încărcat al pielii.

Sideful scoate în relief orice imperfecțiune! Iluminatorul în exces vă transformă pielea într-o coajă de portocală!

3. Rujul aplicat mult peste conturul natural!

Acest lucru este greșit din două puncte de vedere:

  1. Vă micșorează distanța dintre nas și buze astfel încât echilibrul trăsăturilor arată disproporționat (se creează un efect optic de nas mai lung, bărbie mai lungă). 
  2. Dacă depășiți cu mult conturul natural vă duce pe altă linie, cea de centură; prin urmare veți arăta ieftin.

Sugestia mea ar fi să vă injectați puțin acid hialuronic (insist pe PUȚIN pentru că daca e prea mult ajungem la punctul 1) că arată mai natural decât un desen care se șterge și dacă nu sunteți atente la sfârșitul zilei buzele voastre vor arăta mai curând ca niște mustăți.

Și dacă tot vă depășiți puțin conturul folosiți rujuri mate, nu aplicați luciu peste pentru că vă va da de gol conturul natural.

 NU folosiți rujuri în nuanțe tari dacă aveți buze subțiri! 

Efectul optic va fi de micșorare și imaginea de ansamblu vă va transforma în Aglae Tulea. Dacă nu vă amintiți, era imaginea arhetipală a acriturii din Enigma Otiliei.

Tatuajul buzelor este exclus! Ajungem direct la linia de la punctul 2. 

4. Reduceți din volumul extensiilor de gene!

Cu ajutorul extensiilor de gene ori aplicând gene false putem mări ochii sau corecta pleoapa descendentă, atunci când acest lucru vă deranjează. Mie personal îmi place această particularitate, îmi vin în minte Monica Bârlădeanu, Rene Zellweger sau Marlyn Monroe… N-aș corecta nimic acolo!

Ce aș corecta însă în trendul genelor false este densitatea și lungimea extensiilor. 

Genele nu trebuie să ajungă la sprâncene și nu trebuie să opacizeze forma ochilor!

5. Regula de aur: apelați la profesioniști!

Nu vă zgârciți când e vorba de imaginea voastră, e de preferat să rămâneți naturale decât să vă lăsați în mâinile unor diletanți/diletante. Aud atât de des ”mă duc dincolo că e mai ieftin” și văd la fel de des motivul pentru care tarifele ”dincolo” sunt mai mici. Un profesionist trebuie să aibă pregătirea teoretică necesară pentru a activa în domeniul său. Profesorii care te formează, indiferent de cariera pentru care te pregătesc, sunt cheia succesului tău viitor. 

Un make-up artist care a urmat o școală bună și a fost instruit de un profesor bun nu a ales calea ieftină; prin urmare, nici tarifele sale nu vor fi unele mici! 

Calitatea produselor pe care le folosește make-up artistul este direct proporțională cu sănătatea tenului tău. Te va costa mai mult să-ți vindeci tenul după un stafilococ luat de la o pensulă incorect dezinfectată sau să scapi de o conjunctivita dobândită în urma folosirii pe linia apei a unui creion de ochi nesterilizat (sterilizarea creionului se face prin ascuțirea lui la fiecare folosire).

Pe acest subiect aș face un articol întreg însă mă voi opri aici, deocamdată e suficient să nu faceți aceste 5 greșeli!

În acest an vă doresc să fiți versiunea voastră cea mai bună, noul meu motto Carmen Sveduneac Make-up School. 

De data asta vă las un colaj cu mai multe machiaje care sper să vă inspire, cât despre programări, înscrieri la cursuri și mai multe despre ceea ce fac, mă găsiți pe conturile de Facebook sau Instagram.

MUA & Photo: Carmen Sveduneac

Modele: Maria Grațiela, Diana Călugăreanu, Cristiana Ungureanu, Beatrice Strat



Citiţi şi

Cum să îți îngrijești corect buzele în timpul verii

Dragă eu

Câteva ponturi de frumusețe de la Andie MacDowell (66)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro