Todd Carmichael este cofondatorul companiei La Colombe Torrefaction şi primul american care a străbătut Antartica înspre Polul Sud singur, pe jos. El a pregătit pentru Esquire un exerciţiu de bună purtare a limbii când vorbeşte despre cafea în 2011: termenii “calzi”, pe care ar fi bine să-i ştim ca să nu dăm cu stângu’n dreptul nostru de a ne bucura de ceea ce comandăm 🙂
Ristretto (s.m) – Un espresso foarte scurt, făcut cu foarte puţină apă, cantitatea de lichid fiind uneori împinsă la extrem – să spunem cam atât cât ar încăpea într-o capsulă făcută pentru lentilele de contact. Cel mai adesea combinată cu alte două măsuri pentru a crea un degetar de ristretto triplu, făcut printr-o tehnică specială, care-i conferă un gust plăcut. Notă: este de aşteptat ca cel care îl bea să se bucure de mişcarea ochilor care se dau, involuntar, peste cap. Pentru mai multe informaţii, vezi, de asemenea, şi solvent coroziv sau arsură gastrică. Aha.
A extrage/ infuza (v) – a prepara cafeaua printr-una dintre cele patru metode principale: presiune (espresso), gravitate (filtru), înmuiere sau fierbere.
Ventuzare (s.m) – actul de a sorbi, apoi de a scuipa cafeaua călduţă, prăjită foarte puţin sau deloc, preferabil testată/adusă direct de la sursă, cu scopul de a evalua bobul dincolo de standardele cunoscute. A nu se confunda cu degustarea sau savurarea.
Nespresso (s.m) – o capsulă de plastic conţinând un anumit sortiment de cafea prăjită, care, după o singură folosire, ajunge în groapa de gunoi sau direct în ocean, unde va pluti, cel mai probabil, împreună cu alte idei proaste (tot de plastic) câteva mii de ani;
Încet preparată (Slow Brew) – cafeaua preparată prin tehnologia americană (şi japoneză) din anii ’40 – pâlnie Maleta, filtrare printr-un sifon kung-foooo şi pahar + accesorii Bong – mda, am putea ajunge la 45 de minute de aşteptat la coadă în ritmul ăsta şi-al nostru picior sigur ne-ar bucura cu recunoştinţa sa… Pentru mai multe informaţii, vezi, de asemenea, şi fugărirea dragonului sau tromboză venoasă profundă 🙂 .
Să aruncăm o privire la ce urmează (poate) să degustăm:
Citiţi şi
UMOR! Lucruri care sunt diferite în Europa (după americani)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.