Viața le-a făcut cadou după 50 de ani poza de când s-au cunoscut și nu s-au mai despărțit

19 September 2019

Judy şi Jerry Griffin formează un cuplu de 50 de ani, mai exact din momentul 15 august 1969, când cei doi au participat la prima ediţie a festivalului Woodstock. În tot acest timp, ei le-au tot povestit apropiaţilor de contextul magic care i-a adus împreună, fără a putea însă pigmenta istorisirea cu imagini. Pentru că, deşi amândoi au avut aparate foto, nu au reuşit să facă niciun instantaneu în timpul festivalului. Până când, 50 de ani mai târziu, a apărut și dovada că așa și acolo s-au cunoscut.

Pe 15 august 1969, mașina cu care Judy împreună cu două prietene plecaseră spre Woodstock s-a defectat cam la 100 km de destinaţie. Din fericire pentru ele, Jerry şi câţiva care prieteni mergeau în aceeaşi direcţie cu două maşini VW Beetle, au oprit și le-au luat cu ei pe fetele rămase în drum. Jerry și Judy nu s-au mai despărțit de atunci. Pasiunea din acele trei zile a condus la 50 de ani de căsnicie, doi fii şi cinci nepoţi.

Soţii Jerry şi Judy Griffin au recreat pentru revista People momentul descoperit după 50 de ani în documentarul Woodstock: Three Days that Defined a Generation (Woodstock: Trei zile care au definit o generaţie)

În film, la minutul 1:14, Judy şi Jerry apar uzi leoarcă, la nici 48 de ore de la momentul când făcuseră cunoştinţă. “Practic, de când am coborât din maşină şi am instalat cortul, am rămas împreună”, îşi aminteşte Judy. Cei doi au descoperit cât de multe lucruri au în comun, astfel că după festival au decis să plece împreună în California, unde el avea să înceapă studiile în Drept. După cinci luni au împachetat tot ce aveau într-o dubiţă Volkswagen şi au traversat ţara până în Los Angeles, unde s-au căsătorit în 1975.

“Întotdeauna sărbătorim ziua de 15 august, nu ziua în care ne-am căsătorit”, recunoaşte Judy, acum pensionată după o carieră ca designer de interior şi profesor de arhitectură.

Ce poveste, nu? 🙂

Câteva vorbe despre Woodstock 

Cu două zile înainte de începerea Festivalul erau deja aproximativ 50.000 de oameni campaţi în apropierea scenei. Cum barierele nu fuseseră montate şi aceşti primi participanţi nu plătiseră bilet, evenimentul s-a transformat într-un concert cu intrarea liberă. Şi efectele nu au întârziat să apară. Organizatorii au pierdut bani, iar vestea că evenimentul este gratuit a adus la Woodstock şi mai mulţi tineri. Poliția a trebuit să întoarcă din drum mii de maşini.

Se estimează că aproximativ 500.000 de oameni au fost la festival. Nimeni nu se aştepta la o jumătate de milion de oameni.

Autostrăzile din zonă se transformaseră în parcări, pentru că oamenii îşi abandonaseră mașinile în mijlocul străzii pentru a ajunge cât mai repede la eveniment. Traficul era atât de aglomerat încât organizatorii au fost nevoiţi să transporte interpreţii cu elicopterele.

În ciuda problemelor organizatorice, Festivalul Woodstock a început la timp. Vineri seara, pe 15 august, Richie Havens a urcat pe scenă și a dat startul. Sweetwater, Joan Baez, și alți artiști au cântat în acea seară.

Festivalul a continuat sâmbătă după amiază, până duminică dimineață, în jurul orei 9. Au cântat Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, și OMS. Jimi Hendrix a evoluat ultimul, luni dimineaţă.

Unii muzicieni şi-au exprimat prin cântec opoziţia față de războiul din Vietnam, un sentiment care a fost primit cu entuziasm de marea majoritate a publicului. Mai târziu, termenul “Naţiunea Woodstock” a fost folosit ca termen general pentru a descrie generaţia anilor ’60.

În ciuda cozilor lungi de o jumătate de oră la apă sau de o oră la toaletă, Festivalul Woodstock a fost un mare succes. Au fost droguri, sex și nuditate, mult noroi de la ploaie, dar şi muzică bună.

“Nu a existat nici un fel de violență, ceea ce este remarcabil pentru o mulțime de această dimensiune.” a spus poliţia locală.

Au existat două naşteri, dar şi două decese – un adolescent a fost călcat de un tractor în timp ce se afla în sacul de dormit și un altul a murit datorită unei supradoze. (sursa, aici)



Citiţi şi

Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare

Nu spune! Nu spune ce gândești, ce faci, ce simți! (reminiscențele comunismului)

Spune-mi DA

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro