La începutul acestul an, s-a anunţat că aproape 11 milioane de americani și britanici au pus capăt relaţiei lor cu reţeaua socială Facebook, suprimându-și identitatea virtuală. Se simțeau prea “urmăriți”.
Vara aceasta, dacă vă amintiți, a fost scandalul legat de un program de supraveghere ce colectează date despre utilizatorii de internet în care sunt implicate nouă celebre companii de comunicaţii din SUA – Facebook, Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype, YouTube, PalTalk, AOL, Apple. Degeaba s-a disculpat Facebook. Motivul principal pentru care oamenii au început să părăsească în masă rețeaua a fost încălcarea confidenţialității vieţii private pe online. Urmat de nemulţumirea faţă de serviciile oferite, discuţiile plictisitoare şi dependenţa pe care o creează asemenea reţele.
Asta arată un studiu publicat în luna septembrie de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena, din care mai reiese și potretul “sinucigașului”: bărbat, 31 de ani (media de vârstă a celor care rămân pe Facebook este în jur de 24 de ani), cu puţini prieteni în reţea. (Nouă ni se pare chiar atractiv tipul acesta. 🙂 )
Nu există statistici despre câţi din cei care renunţă revin la vechea dragoste şi dependenţă şi îşi creează un nou profil. Sigur este doar faptul că e tare anevoios să-ți ștergi contul. Pentru că Facebook se comportă întocmai ca un amant nebun, cu agendă ascunsă, capabil de orice pentru a te face să te răzgândeşti. Şi chiar dacă nu reuşeşte, niciodată nu poţi avea garanţia că ai scăpat definitiv de el…
Sunt americanii și englezii paranoici? Pentru că în România sunt 6,4 milioane de conturi de Facebook, împărţite egal între bărbaţi şi femei, majoritatea cu vârste de până la 34 de ani, și noi nu prea știm lume pe care s-o bată gândul despărțirii… Poate știți voi? 🙂
Citiţi şi
Am cunoscut-o pe cea mai nefericită femeie fericită
Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.