Un studiu al Mercury Research spune că aproape jumătate din numărul românilor care navighează pe Internet au cel puțin un cont pe una dintre platformele de socializare.
Mulți își fac un cont direct de la serviciu. E mai sigur. Nimeni de acasă nu poate vedea ce „discută” ei cu partenerii virtuali. Dacă există un computer al familiei, la care butonează și mama, și tata, și cumnatul, și vecina de la 4, și copiii, e mai greu de „intrat” pe rețelele sociale.
Pentru bărbații căsătoriți de ceva ani, sătui până-n gât de figurile consoartei, de mutra iscoditoare a soacrei, care-și bagă și ea, din când în când, glaucomul în dormitorul conjugal, gata de scandal, o ieșire pe ulița Internetului e o mană cerească. E ca și când ar veni la ei, însăși Angelina Jolie și i-ar atinge încet, cu buzele alea nebune pe frunte, pe gât, pe piept, pe… STOOOP!
La fel se întâmplă și cu soțiile care abia așteapă să plece la slujbă, ca să-și deschidă… ăăă, computerele. Nu pentru studii, documentări sau cercetări, ci pentru intrarea, mai întâi, în rețelele sociale și verificarea mesajelor. Munca, propriu-zisă, mai încolo.
Pe internet ești cine vrei: Sexoasa, Pătimașa, Canalia, Bunăciunea, Floare de crin, Buzefierbinți, Războinicul, Frumusik sau Tinkerbell. Ca femeie, poți avea orice amant virtual vrei, poți să faci sex, dragoste, iubire, ce poftești. Nu rămâi gravidă, nu iei boli venerice, nu e nevoie să te epilezi lung și pubian, mustața nu se observă, nu te vede vecina, iar parola de autentificare o știi doar tu. Ce poate fi mai practic și mai comod?
Vârsta deja nu mai contează. Sunt bune și fotografiile alb-negru de la nuntă, de pe vremea când se purtau părul permanent-oaie și perciunii a la Elvis, amintiri dragi cu nașul, nașa, tanti Bica de la Zurbaua, maica mare, Dumnezeu s-o ierte!- că de 17 ani e oale și ulcele…
Prietenul virtual e cel mai bun antidepresiv! El nu te ceartă, nu te bate, nu te înjură, îți scrie cuvinte tandre, duioase, pe care, poate, nu le-au auzit urechiușele tale niciodată. Prietenul de pe Netlog sau Facebook e un balsam pentru suflet, te mângâie și nu seamănă nici cu soțul (soția), nici cu iubitul (iubita). Întotdeauna e la polul opus.
Revenirea la viața reală, la vasele nespălate din chiuvetă și la soțul care sforăie beat în sufragerie e cutremurătoare. Bărbații căsătoriți (unii dintre ei!) au cam aceeași dezamăgire când „ies” din calculator și dau cu ochii de nevasta nițel cam frigidă, cu tălpi întotdeauna reci, dar lipită de ecranul plasmei, pentru că a început nu știu care telenovelă.
Femeile divorțate, între 30 și 60 de ani, au cei mai mulți vizitatori. Îndrăznețe și, unele dintre ele, chiar arătoase își expun pozele fără grijă, pe profil. De exemplu, Neluța din Calafat are 45 de ani și vrea să-și refacă viața. Femeia și-a tras peste ștrampii din plasă și strasuri colorate o fustă mini, apoi și-a pus cizme lungi, până la genunchii umflați. A pozat ca Shakira, numai că nu era în concert, ci în fața bibliotecii din sufragerie, cu etajere frumoase, locuite numai de elefănței, flori din plastic și zâne chioare din sticlă ordinară. Cine știe din care fund de rețea virtuală va apărea prințul mareelor!
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
România eternă și deloc fascinantă. Cum se încheie războiul proștilor cu lumea
Comunicarea în cuplu este cheia unei relații sănătoase
Părinți reglați emoțional, copii alfabetizați emoțional
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.