Sfârșit de an, început de an – direcții de inspirație (sănătate, iubire, bani, noroc)

30 December 2019

31 decembrie și 1 ianuarie nu sunt evenimente cosmice, ci doar convenții de numărare a zilelor, stabilite de oameni. Nu se termină sezonul rodnic ca să înceapă iarna, nu este niciun solstițiu, nicio Lună Nouă, niciun început al creșterii. Popoarele străvechi își sărbătoresc Anul Nou când recolta intră în hambar, când noaptea e cea mai lungă sau când începe să răsară grâul… Deci, în privința energiilor și ciclurilor, convenția a lăsat aiurea, în miez de iarnă, un început :). Însă, dacă atenția colectivă se îndreaptă într-o singură direcție, se petrece ceva magic. Ceva care ne animă, ne energizează, ne bucură.

De aceea, metafora acțiunii poate să ne ducă, pe valul de  energie de grup, într-o anumită direcție… astfel încât vă dăruiesc azi câteva direcții de inspirație la care puteți adăuga altele, pe măsura dorințelor și imaginației proprii:

  1. Curgerea

Dacă ați avut un an mai accidentat, cu obstacole și greutăți, folosind același principiu al energiei care curge acolo unde se îndreaptă atenția, puteți alege să vă gândiți la ce a fost bun în anul acesta. Luați o bucată de hârtie colorată, scrieți pe ea ce v-a ieșit bine, ce v-a împlinit, ce v-a binecuvântat. La coada listei puteți adăuga cuvântul Mulțumesc. Țineți lista cu voi la miezul nopții. Dacă suntem concentrați pe ceea ce a mers bine, putem, prin concentrarea aceasta, să amplificăm Binele în anul ce urmează.

  1. Sănătatea

Puneți în centrul mesei grâul încolțit, sau un ghiveci cu ceva verde, sănătos. Un mini-brăduț, o floare înflorită (nu folosiți flori tăiate), orice v-ar putea sugera vitalitate exuberantă și sănătate deplină. Sărbătoriți faptul că facem parte dintr-o Natură mare, care crește și evoluează. Celebrați Viața. Puteți folosi simboluri de sănătate și vitalitate. Sau uleiuri eterice care promovează aceasta, de pildă: lămâie, grapefruit, mentă, scorțișoară, geranium, busuioc, eucalipt. Culoarea roșie este un bun revitalizator :), indiferent cum alegeți să o purtați – mai la vedere sau mai în secret :D.

Puteți purta un medalion de tip dovlecel norocos, sau, pentru doamne, pe masă se poate regăsi o piersică decorativă din bronz.

Folosiți feluri de mâncare care vă pot sugera vitalitatea: fructe, salate verzi, crocante, semințe.

  1. Iubirea

Din nou, roșul este culoarea de preferință. Puneți pe masă obiecte în perechi. Nu vă sfiiți să folosiți o pereche de rațe mandarin sau să alegeți cristale de cuarț roz, care promovează Iubirea sub toate aspectele ei. Puteți alege obiecte decorative care să conțină cuvântul Iubire (se găsesc o droaie prin magazinele specializate în decorațiuni). Uleiurile de portocală și ylang ylang, pe care le găsiți prin mai toate farmaciile verzi mai măricele, pot contribui din plin la aceasta. Parfumul de bază este trandafirul (vorbim aici de esența naturală, nu de compuși sintetici) și, dacă vă permiteți, tot prin magazinele cu remedii verzi dați și de el. Un ulei de trandafir bun nu este ieftin, de cele mai multe ori îl găsiți în sticluțe brune, de 1 ml.

  1. Banii

Folosiți orice metaforă fizică pe care o puteți asocia cu abundența: o mică fântână care curge către casă, cristale de culoare galben-aurie, cum ar fi citrinul, existența fizică a banilor (lipiți, de exemplu, monede de un ban ca un fel de centură pe o lumânare stâlp sau ornați o farfurioară sau suport de lumânare cu moede de un ban). Puteți folosi orice monede, dar evitați multiplul de 5. Deci, 2 eurocenți sau 1 liră sunt la fel de bune ca monedele de 1 ban. Pentru cei ultra-riguroși, găsiți bănuți feng shui la magazinele de specialitate :). Broscuța cu bănuț în gură este un remediu Feng shui la fel de bun ca teancul de bani pus în buzunar la miezul nopții.

Fructele cu multe bobițe sunt și ele un simbol de abundență, deci puteți pune pe masă struguri, coacăze, rodii…

  1. Norocul

Popoarele din Orient asociază culoarea roșie cu succesul material și social, ancorarea în planul fizic, norocul. De la o față de masă roșie sau un ornament roșu și până la articole de îmbrăcăminte vizibile sau mai puțin vizibile, baloane roșii umplute cu heliu (deliciul copiilor și, de ce nu, prilej pentru jocul cu voci caraghioase), fundițe roșii pentru șervețele… imaginația este singura noastră limită. Nu vă sfiiți să folosiți  ca ingrediente acele plante care sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice. Busuiocul și salvia ar fi doar două dintre ele. Nu în ultimul rând, peștele este un obicei cunoscut pentru atragerea norocului. Îl găsim pe tot globul.

  1. Ce altceva vă doriți?…

Principiul metaforei fizice funcționează la fel de bine și aici: alegeți ceva care să sugereze aspectul pe care doriți să îl atrageți. Dacă este frumusețea, atunci alegeți să puneți un pahar cu apă în dreptul unei icoane care să simbolizeze frumusețea. Începeți masa cu acest pahar cu apă.

  1. Pregătirea spațiului magic

Începeți cu o curățenie generală: curat și ordine în casă, căci aceasta face ca energiile să curgă lin și concentrat. O baie ritualică sau un duș, pentru ca tot ceea ce nu ne mai este benefic sau de folos să se desprindă de noi. Scoateți gunoiul din casă. Alegeți ceva frumos sau nou cu care să vă îmbrăcați – căci vorbim de o schimbare în bine, o reînnoire.

Aprindeți o lumânare, care să îi spună subconștientului că ne pregătim pentru o activitate importantă. Petreceți câteva clipe gândindu-vă la tot ceea ce este Bun în Univers sau spuneți o rugăciune. Concentrați-vă pe aspectul pe care lucrați, apoi porniți la pregătiri.

  1. Intenția

Cea mai importantă, în pregătire și în tot anul care urmează, este Intenția. Când alegem să trăim conștient momentul, ne îndreptăm, intenționat, energia către construcția acelor aspecte pe care ni le dorim. Aceasta creează starea incipientă a manifestării lor. Când îți stabilești intenția, o pronunți sau o scrii, îți imaginezi rezultatul și consfințești acest proces de concentrare cu una dintre metaforele fizice menționate mai sus, ai creat o breșă în spațiul de probabilități, ca și cum ai mutat un macaz pentru trenul vieții tale.

Cu recunoștință pentru lecțiile și realizările lui 2019, cu speranță pentru ocaziile lui 2020, un An Nou minunat, tuturor!

Pe Andreea o găsiți întreagă aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro



Citiţi şi

Lansarea BIC® Soleil Escape în România: o seară de răsfăț senzorial

Prințesa sturionilor

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro