Pinterest – Platforma care stă la baza a sute de mii de idei geniale!

26 August 2021

În topul celor mai folosite platforme din ziua de astăzi, pe lângă cele pentru pură socializare, se află și una cu totul aparte. Pinterest a apărut aproximativ cu 12 ani în urmă, mai exact în Decembrie 2009.

Acesta, regăsit sub formă de site și de aplicație pentru dispozitive mobile, este un serviciu destinat schimbului de informație predominant prin imagini statice, adică prin poze, dar mai nou și prin gif-uri sau video-uri scurte.

Organizarea fiecărui cont se face ca “pinboards”, adică un fel de foldere sub formă de galerie foto-video. Pinterest a câștigat inimile fanilor săi prin cantitatea foarte mare de materiale pe care le are, prin interfața ușor de folosit, prin sistemul user-friendly de salvare și organizare a posturilor preferate, dar și al diversității conținutului.

Deși inițial, platforma a fost destinată schimbului de imagini și a împărțirii acestora cu publicul larg, odată cu dezvoltarea economică prin intermediul internetului, Pinterest și-a mărit plaja de focus. Astfel, în ziua de astăzi, diverse business-uri au conturi prin care își promovează produsele sau chiar și serviciile.

Prin ce se remarcă Pinterest și de ce este baza unor idei geniale?

Dacă termenul de “brain-storming” nu îți este străin, atunci vei înțelege foarte ușor de ce Pinterest nu doar că a crescut în popularitate rapid, dar a fost și extrem de util utilizatorilor săi. Schimbul de experiență este foarte folositor și este aplicat inclusiv în cele mai mari companii ale lumii, deoarece duce la rezultate creative, neașteptate.

Pinterest oferă suportul ca acest lucru să se întâmple gratuit, de la oamenii care au aceleași arii de interes, la nivel global. Astfel, el a fost și este în continuare, o sursă de inspirație pentru fotografi, designeri, modele, vânzători și nu numai.

Inițial, Pinterest s-a axat exclusiv pe materiale vizuale foto, platforma fiind folosită de persoanele interesate de artă, de design, de estetică. Ulterior, odată cu variația tipului de materiale, adică includerea de videoclipuri și gif-uri, plaja de utilizatori a crescut și mai mult.

Spre exemplu, în funcție de domeniile care te pasionează, poți să ai pinboard-uri cu amenajări interioare, jocuri aparate 77777 sau ținute fashion și nu numai.

Astfel, poți să cauți diverse materiale de inspirație pe tot internetul, dar cel mai comod, cel mai simplu și rapid, dar și eficient, este să dai un search și pe Pinterest. Oricând ai câteva minute libere, vrei să te relaxezi și răsfeți cu un carusel vizual de calitate, știi ce aplicație să accesezi.

Acest lucru este aplicabil nu doar dacă ești în căutarea unor idei inspiraționale, ci și dacă vrei să cumperi ceva sau să te distrezi la diverse jocuri. Dacă ești curios, vezi și selecția pe Pinterest pe care o are un cont ce are toate șansele să devină tot mai popular.

Un alt plus major al Pinterest-ului este lipsa perceperii unui comision financiar. Spre deosebire de alte platforme, aici nu va fi nevoie să achiți nicio taxă, având acces complet la toate facilitățile. Nu există limită de postări pe care le poți salva și nici un număr maxim de “foldere” pe care ți le poți crea. Singura excepție din acest punct de vedere, este dacă vrei să faci o campanie publicitară oficială, plătită.

Cum ieși în evidență pe Pinterest?

Ai posturi cât mai multe, cât mai diverse și cât mai atractive din punct de vedere vizual?

Imaginea este elementul din marketing care a reușit să aibă cel mai mare impact. Chiar dacă de mult era considerat că “o imagine poate face/valora cât 1000 de cuvinte”, până acum nu s-a resimțit niciodată atât de mult. Astfel, dacă vrei să ieși în evidență pe internet, trebuie să ai o imagine generală a contului cât mai organizată, cât mai echilibrată și cursivă din punct de vedere vizual.

Odată îndeplinite aceste criterii, mai rămâne să îți dai frâu liber creativității. Publicul general, în care te încadrezi inclusiv tu, simte constant nevoia de nou, de inovație. Astfel, dacă vei avea posturi, imagini, ca zeci de alte conturi, nu vei reuși să atragi atenția. Ieși din zona de confort și încearcă să pui amprenta personală asupra materialelor pe care le publici.



Citiţi şi

Peggy Guggenheim: “Cumpăr o lucrare de artă pe zi și trăiesc la maximum”

Cum ne alegem biroul pentru acasă

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro