Expoziția, prezentată pentru prima dată în România, include unele dintre cele mai importante lucrări ale artistului: „Laugh Now”, „Girl with Balloon”, „Pulp Fiction”, „Flower Thrower”, „Monkey Queen”, „Flag Wall”, „Soup Can”. În cele două videoclipuri care completează expoziţia pot fi urmărite povestea din spatele Fetiţei cu balonul şi un film de câteva minute realizat chiar de Bansky.
Expoziţia a fost deschisă în 2016, la Istanbul şi găzduită la Paris (încă deschisă), apoi la Amsterdam, Londra, Roma, Berlin, Tel Aviv, Toronto, Montreal, Milano.
Cei care își doresc să viziteze expoziția o pot face zilnic, între orele 12.00 – 22.00, iar biletele pot fi achiziționate la preţul de 35 de lei – în timpul săptămânii – şi 40 de lei în weekend. Elevii, studenţii şi pensionarii vor plăti 20 de lei – de luni până vineri – şi 30 de lei sâmbătă şi duminică.
Identitatea lui Banksy este un mister bine păstrat încă de la începutul anilor 1990. Despre el se cunoaşte naţionalitatea – britanică -, oraşul de origine – Bristol -, pagina de Instagram cu 5 milioane de abonaţi şi site-ul de internet unde publică lucrările sale online fără alte comentarii. Se spune despre el că ar fi ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack.
Banksy a făcut din arta sa un mijloc de protest, iar lucrările sale de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.
Organizatorii expoziţiei sunt Events şi Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.
Citiţi şi
Ce a vrut să spună autorul Bansky
O scrisoare de amor pentru L.A. – Once upon a time in… Hollywood
Lista cu cântecele din filmele lui Tarantino
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.