Cum ne alegem biroul pentru acasă

29 January 2024

Întrebată în mai 2020, “Care crezi că va fi impactul coronavirusului?”, Li Edelkoort, designer și trend forecaster (prezicător al tendințelor), a răspuns: “Impactul va fi complex și pe mai multe niveluri, mergând de la neîncredere și nevoia de încurajare socială până la percepția progresivă a impactului asupra vieților noastre, până la perceperea apocaliptică a oricărui scenariu vehiculat, până la conștientizarea soluțiilor finale de auto-separare în societate, și birouri, ateliere și refugii independente.”

Mi-am amintit vorbele ei mai ales atunci când a început lucrul de acasă la scară mare, nemaintâlnită până atunci. Și am urmărit apoi curba revenirii oamenilor în birourile companiilor, care nu a arătat vreo grabă din partea lor. Un mix de mers la birou cu lucratul de acasă sau de oriunde se pare că este varianta câștigătoare. Și atunci a înflorit, am putea spune, o altă industrie: cea a mobilierului de birou pentru acasă și a altor accesorii decorative care puteau transforma spațiul destinat lucrului într-unul cochet și comod. Cum sunt vestitele pentru beneficiile lor estetice și de sănătate plante de apartament. Puțin verde natural e neprețuit când el a dispărut de luni bune din natură…

Iată câteva idei de luat în considerare atunci când aveți în plan o amenajare birou acasa.

  • Dimensiunea lui și spațiul pe care îl ai disponibil

Este foarte important să faci o schiță cu dimensiunile locului pe care intenționezi să îl aloci ca să poți vizualiza cam cât spațiu e corect și estetic să ocupe biroul. Vrei să arate bine, să te miști ușor pe lângă el și să îți poată garanta eficiența.

  • Design-ul biroului

Fie biroul va fi cel care va dicta aspectul camerei, fie va trebui să se încadreze între mobilele preexistente, v-aș recomanda să faceți alegeri mai îndrăznețe, să nu fiți prea conservatori. Un element cel puțin trebuie să îl singularizeze – forma, culoarea, materialul. Veți petrece destul timp împreună, așa că e bine să vă inspire. 🙂

  • Ergonomic e cuvântul de ordine

Optați pentru un birou reglabil pe înălțime. Este important să aveți o poziție corectă a corpului pentru a preveni disconfortul și durerile musculare în timpul lucrului. La asta va contribui și scaunul, obligatoriu confortabil și ergonomic, dar și biroul are rolul lui în corectarea pozițiilor defectuoase.

  • Spații de depozitare

Cu sertare sau fără sertare?, aceasta-i întrebarea. Aceasta depinde foarte tare de natura activităților la birou. Dacă aveți nevoie de spații de depozitare și organizare, ca să câștigați spațiu și ordine pe birou, atunci cu sertare să fie. Dacă nu, nu le recomand. Sunt niște mici capcane – încă niște cotloane unde s-ar aduna lucruri despre care credem că vom mai avea cândva nevoie.

  • Bugetul disponibil

De fapt de aici plecăm după ce am identificat nevoia: câți bani suntem dispuși să plătim pentru un birou. Că doar mai avem mese prin casă și chiar de pe canapea se mai poate lucra… Când știți cât puteți cheltui, lucrurile se simplifică instant, pentru că există o mulțime de opțiuni pentru fiecare interval de prețuri. Dar dacă aveți o presimțire că biroul acela vă va purta noroc, poate merită să faceți o extravaganță și să-l cumpărați pe cel la care credeți că veți deveni milionar. 🙂



Citiţi şi

Lucrezi de acasă? Iată cum să îţi creezi spaţiul perfect pentru muncă

Cum să-ți mobilezi casa odată ce ai copii?

Dacă vrei casă nouă și viață liniștită, atunci acest articol te organizează

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro