Sexul nu se poate numi sport. În sport, învingător este cel care termină primul…
Un sultan vrea să îşi satisfacă nevestele. Se îmbăiază, se dă cu uleiuri aromatice şi îi porunceşte eunucului să îi aducă prima cadână. Fuge eunucul şi o aduce. Fac sex, după care sultanul îi porunceşte eunucului să îi aducă a doua cadână. Fuge eunucul şi o aduce. Iar secvenţa se repetă până la a 70-a cadână, când eunucul nu mai apare. Furios, sultanul se ridică să îl caute şi îl găseşte mort în camera cadânelor. Morala este una evidentă: nu sexul te omoară, ci alergatul după femei!
Pentru bărbat, un adevărat alergător de cursă lungă, indiferent că este sau nu eunuc, atenţionarea de mai sus e una reală. Înlănţuirea intimă a testosteronului cu helixul catenelor ADN-ului său îl obligă să participe toată viaţa la acest maraton, transformându-l într-o biată victimă lipsită de apărare în faţa pericolelor care-l pândesc la tot pasul. Se ştie că femeia ar fi mai fermecătoare dacă bărbatul i-ar cădea doar în braţe, nu şi în gheare… Nu doar trupul, ci şi sufletul lui se confruntă adesea cu ulceraţii longitudinale, mai mult sau mai puţin profunde, de obicei 10 la număr… Mai mult, ipostaza de victimă este facilitată de realitatea că 90% din creierul bărbatului este localizat în regiunea genitală. Cum să se poată apăra, săracul de el? Cred că aici se găsește explicația mărturisirii pe care mi-a făcut-o un prieten: „Ultima mea soție era din Thailanda. Ne-am despărțit în momentul în care a fost diagnosticată cu adenom de prostata...” (n.red. glumă, glumă, dar nu uitați să faceți regulat consulturi ca să nu ajungeți să vi se recomande RMN prostata)
Una dintre cele mai tari replici de „agăţat” pe care am auzit-o, distinşi confraţi în ale testosteronului, sună cam aşa: „Crezi în dragoste la prima vedere sau trebuie să mai trec o dată?”. Sunt două tipuri de reacţie din partea ei. Dacă va râde cu poftă, înseamnă că are şi simţul umorului, apanajul oamenilor inteligenţi, aşa încât ai un motiv în plus să dai târcoale, mai ales dacă intenţiile tale sunt serioase (adică pe termen lung). Ce-i drept, nu e suficient să fie inteligentă – „Gândesc, deci sunt nemăritată sau nefericită…” e o realitate atestată cu amărăciune de multe femei – mult mai important este să fie înţeleaptă, însă inteligenţa este o condiţie sine qua non pentru calitatea asta. Dacă se va simţi vexată şi te va fulgera precum ciocanul lui Thor, ei bine, mare lucru oricum nu ai fi avut de pierdut. Doar dacă nu te-ar fi interesat şi un postludiu în care ţigara de după să fie pretext de filosofare cu proaspăta parteneră de sex…
Alain Delon și Monica Vitti în L’Eclisse (Michelangelo Antonioni, 1962)
O altă abordare pe care îmi permit să v-o sugerez ar fi cea legată de ochii celei pe care v-au căzut ochii. După câteva întretăieri de priviri, suficiente cât să vă convingeți că i-ați stârnit un oarecare interes fizic, vă apropiați de ea și o întrebați cu siguranța unui guru: „Știi că atunci când va fi să fie, vei avea un băiat?” Nici nu mai așteptați privirea ei întrebătoare și continuați: „Asta pentru că băieții seamănă cu mama, iar Dumnezeu nu va lăsa așa ochi frumoși să se piardă…” Mai aveți vreo îndoială că vi se va deschide ușa care vă va lăsa să pătrundeți în lumea ei? Odată ajunși acolo, totul va depinde de congruența dintre așteptările ei și bărbatul care ești…
Noi, bărbaţii, suntem de prea multe ori ţinta nemulţumirilor şi desconsiderărilor sexului frumos, fiind priviţi în principal ca nişte obsedaţi insensibili. Protestăm în mod oficial! În sprijinul nostru, o să vin cu câteva argumente. Spre exemplu, se știe că dacă un bărbat dezbrăcat intră din greşeală în vestiarul femeilor, acestea se vor agita precum particulele browniene, vor ţipa ca din gură de șarpe, alungându-l cât ai zice pește! Dacă, din întâmplare, o femeie goală intră în vestiarul bărbaţilor, aceştia vor fi, din contră, extrem de amabili și zâmbetele vor înflori pe chipurile lor, dând dovadă de o caldă ospitalitate, demonstrând astfel, o dată în plus, sensibilitatea, delicateţea și generozitatea sufletului nostru. Să nu uităm și faptul că din vremuri străvechi bărbații au rămas doar cu 11 coaste, acceptând nașterea Evei. Mai mult, potrivit unor cercetări recente, femeile spun că se simt mult mai confortabil dacă se dezbracă în faţa unui bărbat, decât în faţa unei femei. Asta pentru că femeile sunt critice, în vreme ce noi, bărbaţii, suntem doar recunoscători şi dornici să o şi demonstrăm…
Mai sunt apoi situaţiile acelea în care… şarpele cu un singur ochi (după cum îl numea Robert de Niro cu mult umor în savuroasa comedie „Un socru de coşmar”), oricât s-ar târî spre peştera aflată în muntele lui Venus, nu mai reuşeşte să ajungă la adăpost. În loc să mai lase o urmă undeva periombilical (ideal ar fi supraombilical!) coapsele vor fi cele vizate – conform culmii consolării: ce dacă nu ţi se mai ridică, uite ce frumos atârnă…
Bineînţeles că acelea sunt momente în care ni le auzim cu vârf şi îndesat, în condiţiile în care noi nu avem absolut nici o vină! De ce? Păi, pentru că impotenţa este situaţia în care forţa de atracţie a Pământului este mai mare decât forţa de atracţie a femeii! Cu alte cuvinte, este vina voastră, dragi reprezentante ale sexului frumos, mai precis o slăbire a unei anume forţe ar trebui să fie incriminată, nu vectorul nostru! Până la 1700, când i-a căzut mărul în cap lui Newton, femeia nu trebuia să apeleze la nici una dintre armele ei imbatabile de seducție, întrucât gravitația nu opunea rezistență săgeții mai sus-menționate. După aceea, lucrurile au devenit mult mai complicate, iar provocările cu care au fost nevoite să se confrunte reprezentantele sexului frumos au reprezentat germenii mișcării de emancipare feminină, care au dat roade în secolul XX, iar fructele care au luat naștere ne cad tot mai multe în cap nouă, bărbaților, acum în mileniul al III-lea. Dar asta este o altă poveste…
Pe Dan îl găsiți și aici.
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂
Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Ce trebuie să conțină garderoba de sport a unei femei active
Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.