Mersul pe jos face piciorul frumos
e o încurajare haioasă, care mai taie din supărare atunci când ai de făcut un drum mai lung fără alt mijloc de locomoție decât propriile picioare. Păi, și dacă ar fi doar atât și ar trebui să fie de ajuns ca să le folosim cât mai des pentru cel mai vechi exercițiu de când am ne-am ridicat în picioare. Dar mersul pe jos
timp de 2,5 ore pe săptămână sau timp de 21 de minute pe zi
poate reduce riscul de boli de inimă cu 30%, reduce riscul de diabet zaharat și cancer de sân, scade tensiunea arterială mărită și colesterolul, reduce pofta de dulce, stimulează imunitatea!, reduce stresul și crește buna dispoziție, zic medicii de la Harvard Medical School. A, și să nu uit, ne ascute și mintea. 🙂
Dacă mai aveți nevoie de încă un argument, ni-l oferă Twyla Tharp: nu îmbătrânirea este dușmanul, ci stagnarea. Momentul în care nu ne mai mișcăm decât strictul necesar e momentul în care ne-am luat adio de la tinerețe și am deschis ușa diverselor neputințe și renunțări.
Și acum să vă explic de ce vorbim despre mersul pe jos, parcă și mai necesar în acest timp plin de restricții al pandemiei de covid-19, dar în care, totuși, activitățile sportive individuale au fost permise.
Pentru că avem de oferit trei ceasuri FITBIT* bune, deștepte, drept însoțitoare digitale în călătoria personală spre forma fizică dorită. În plus, ele vor semnaliza că sunteți în pas cu vremurile, că vă place tehnologia, nici vorbă să vă sperie, că vă pasă de voi și vreți să fiți în controlul stării de bine.
Acesta este raportul unei doamne nu foarte sportive, 60+, dar care, iată, a mers într-o săptămână 30 de km, adică a făcut peste 43K pași. Eu zic că nu e rău deloc și că, fără limită de vârstă, oricine ar putea accepta provocarea noastră de a rotunji numărul pașilor la 50.000, tot într-o săptămână.
Așadar, cui adresăm provocarea:
- celor care deja sunt dependenți de mișcare,
- celor care au nevoie de un mic impuls să nu se demotiveze,
- celor care vor să se apuce chiar acum
- celor care vor să facă pașii în locul unor apropiați aflați într-o imposibilitate temporară de mișcare (de încurajare).
De ce ai nevoie de FITBIT
Pentru că un astfel de dispozitiv inteligent (ceas sau brățară de fitness) nu se lasă, n-are slăbiciuni, nu-i e lene, el curge și te vrea vrea într-un ritm. Mic, interactiv, nu te lasă singură. Și asta e important. Nu neapărat că e o perioadă greu de trecut, ci în general nu te lasă să nu știi ce-i cu tine. Nu e un doctor, nu e un device medical, nu-ți poate salva viața de unul singur, dar e un fel de oglindă. În care te vezi puțin și pe dinăuntru. Și poate te îngrijorezi și începi să faci zilnic mișcare, minimul acceptabil fiind mersul alert pe jos. Trebuie să mai știi că un gadget FITBIT e atât de smart încât își dă seama dacă urci scările în loc să iei liftul și dacă îți cari singură plasele. 🙂 (vezi aici de ce e important să faci și asta)
Dar să vă prezentăm premiile:
Fitbit Versa 2 (999 lei)
Fitbit Versa e al treilea cel mai bine vândut ceas de pe piața mondială. Este ideal pentru cei care vor un ceas cu monitorizări excelente ale activităților fizice (număr de pași, puls, timpi de alergare, etaje urcate), dar și ale somnului, totul fiind afișat foarte clar pe ceas sau mai detaliat în aplicația de mobil.
Fitbit inspire 2 (499 lei)
Acest dispozitiv este o brățară inteligentă care monitorizează pulsul, ritmul cardiac și somnul, cu scopul de a oferi informații utile despre perioadele active din fiecare zi.
Îți dorești un FITBIT? Ești catchy!
Parcurgi cei 50K pași în intervalul 15 decembrie – 21 decembrie 2020, după care te înscrii.
REGULAMENT
- dacă vă place ideea și vreți să participați, dați „share” concursului pe pagina voastră împreună cu hashtag-ul #fitbit50Kstepschallenge (ca să nu greșiți, îl luați cu copy-paste);
- după ce ați parcurs cei 50k de pași, vă întoarceți la acel share și, într-un comentariu, anexați foto cu raportul care face dovada îndeplinirii condiției de participare; fără această fotografie nu e validată înscrierea.
- aveți grijă să setați pe public postarea, să o putem vedea și noi 🙂
- lăsați apoi la acest articol un comentariu de forma: număr de ordine, nume, prenume și linkul postării de pe peretele vostru.
DESFĂȘURARE
Concursul “#fitbit50Kstepschallenge” se desfășoară între 15.12.2020 și 21.12.2020, ora 23:59.
Pe 22 decembrie, începând cu ora 10:00, cu ajutorul random.org, se vor face tragerile la sorți ale celor trei câștigători dintre numerele de ordine obținute la înscriere. Primul extras câștigă ceasul Fitbit Versa 2, următorii doi, brățările Fitbit inspire 2.
Câştigătorii vor fi anunțați imediat
- pe pagina de Facebook a revistei,
- pe adresa de email cu care s-au înscris în concurs și
- printr-un update la acest articol.
În cazul în care primii câștigători desemnați nu răspund în termen de 24 de ore de când au fost contactați de către organizator, se va efectua o nouă extragere pentru fiecare caz.
***
Vă mulțumim pentru participare, cu bucurie la pășit să fie și cu… noroc! 🙂
***
CÂȘTIGĂTORII SUNT, ÎN ORDINEA EXTRAGERII, ÎNSCRIȘII CU NUMERELE
Prima extragere, pentru Versa 2, a fost numărul 5, Daniela Spătaru.
A doua extragere, pentru Inspire 2, a fost numărul 7, Monica Cînepă.
A treia extragere, pentru Inspire 2, a fost numărul 15, Roxana Nastor.
***
Aici, toate încrerile validate:
Aici, cel duă înscrieri nevalidate
La această postare, numărul de pași este mai mic decât cel cerut.
La această postare lipsește captura cu numărul de pași.
***
*Înființată în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente. În ianuarie 2017, compania a plătit 15 milioane de dolari pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch, intrând astfel în România. Fitbit a deschis în București cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara Statelor Unite ale Americii.
Produsele Fitbit ajută oameni din lumea întreagă să ducă o viață mai activă și mai sănătoasă, oferindu-le informații despre activitățile lor fizice, alături de sfaturi practice pentru a-și îndeplini obiectivele de fitness. Fiind cel mai cunoscut brand global de dispozitive inteligente tip wearables, Fitbit creează produse și experiențe care motivează utilizatorii să aibă o viață mai sănătoasă. Compania oferă o gamă variată de produse inovatoare precum Fitbit Sense, familia de smartwatch-uri Versa, trackerele Fitbit Charge 4, Fitbit Inspire 2, Fitbit Ace 2 și cântarele inteligente din familia Fitbit Aria. Produsele Fitbit se găsesc în peste 39.000 de lanțuri de magazine din peste 100 de țări. Bazându-se pe una dintre cele mai mari rețele sociale globale cu oameni care vor să își îmbunătățească stilul de viață, platforma Fitbit oferă informații și sfaturi personalizate prin intermediul aplicațiilor interactive, printre care Fitbit, Fitbit Coach și sistemul de operare Fitbit OS pentru smartwatch-uri. Fitbit Premium oferă sprijin avansat direct în aplicația Fitbit pentru îndeplinirea obiectivelor de fitness și sănătate.
Citiţi şi
Femeile smart poartă ceasuri smart
Înainte, orgasmul avea reputația că rezolva orice problemă. Acum e mersul pe jos :)
ING Bank și Fitbit lansează o campanie prin care încurajează românii să facă mai multă mișcare
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.