Când zici “s-a terminat coșmarul” și vrei să dai petrecere, începe menopauza

10 June 2024

Eu știu că fetița când devine femeie trece cu bucurie printr-un proces de schimbare corporală vizibilă, dar acum, când femeia se pregătește să devină “babă “( hahaha) sau “băbuță”, oare de ce nu ne încearcă aceeași bucurie? Încă un subiect la care mă gândesc de ceva timp, fix de când m-a lovit menopauza.

Toată viață am urât “perioada”, știți voi care perioadă (n.red. ciclu), cea care te făcea puțin mai irascibilă și mai atentă cu tine însăți în același timp. Am și zis, când am intrat în ai mei 40, că, în momentul când scap, o să organizez o mare petrecere cu un banner gigant pe care să scrie: gata, s-a terminat coșmarul! Timpul ăla a venit la 50+, petrecerea promisă nu am mai făcut-o pentru că abia acum am dat piept cu adevăratul coșmar, care m-a lăsat fără orice urmă de energie. Scurt și cuprinzător, am simțit că m-a lovit un autobuz. Și din față, și din spate!

Citiți și Draga mea Menopauză

Dacă o cunoașteți cumva pe D-na Premenopauză, să-i spuneți, vă rog, că e de pooorc

Măi, fetelor, mă dor toate, mă enervează și o muscă, m-am îngrășat, deși aproape nu mai mănânc, de fapt, la acest punct cred că doar privesc spre mâncare și mai pun un kilogram. Dar noi suntem așa un fel de 3 x femeie, suntem grozave, ne reinventăm și încercăm să supraviețuim în vreun fel. Asta până ieri…

Fetelor, ieri am ieșit la shopping, deh, știți voi că în această perioadă ai nevoie de terapie și cum eu acum am nevoie de toate terapiile din lume, am ales-o pe cea mai plăcută dintre ele. Scurt și cuprinzător, hai la magazin să cumpăr ceva frumos, ceva care să îmi reactiveze  plăcerea de a privi oglindă cu drag, deși ea, oglinda, nu îmi mai este prietenă oficial de când trec prin tot balamucul ăsta.

Așadar, astăzi, despre rochii, căci ce articol vestimentar te-ar putea face mai feminină, mai sexi, mai sigură pe tine decât o rochie într-o culoare electrizantă și cu un croi elegant?

Intru, rând pe rând, în magazine de brand, magazine cu articole exclusiviste, magazine cu prețuri mai mari sau mai mici… Găsesc rochii pentru toate doamnele și domnișoarele în toate culorile, rochii mini, maxi, rochii pastelate sau strălucitoare,  dar rochii și pentru cele care mai și mănâncă, nicicum!

Avem și noi o scuză, dom’le, alea de mănâncă. Da, recunosc, uneori numa’ te uiți la mâncare și hop, fermoarul nu se mai închide, sau mănânci și tu un “dulcic”, căci DULCE este interzis cu desăvârșire, și hop, magazinele deodată nu mai au pentru tine aproape nicio opțiune! Da’ vouă nu vi s-a întâmplat să mergeți la magazin, să vrei să cumperi o rochie și să ai surpriza să găsești sute de rochii făcute doar pentru femei-copii, femei minuscule, femei ne-femei? Și te întrebi, pe bună dreptate: da’ pentru noi, ăstea care mâncăm, nu se confecționează haine? Eu, de exemplu, trebuie să cumpăr mărimea XXXL. OMG, când, de când și până când?! În vreo câțiva ani, nici nu vor mai avea loc pe etichetă pentru atâtea X-uri, vă spun eu!

Mă învârt în stânga, dau în dreapta, mă uit la partea cu semnul M (mediu) hahaha nici prin gând să probez ceva de acolo, trec mai departe la locul marcat cu L (largi), acolo doar rochiile din materiale flexibile mi s-au potrivit și nu prea sunt pe gustul meu. Trec și mai departe unde ajung la cele XL ori 2X sau 3X … Acolo aveam șanse, sincer, da’ erau niște modele așa urâte de m-au făcut să disper și să cad într-o depresie scurtă și enervantă! Păi, cum vine treaba asta, domnilor stiliști, pentru noi astea care mâncăm și avem o vârstă nu există lucruri mai frumoase? În fine…

În  altă ordine de idei, este vorba că cine râde la urmă râde mai bine (ar îndrăzni slăbuțele să spună)… Nuuu, ele vor râde la spate, adică la spatele nostru a celor puțin mai plinuțe, dar și mai drăguțe! Na, că să mă bucur și eu puțin, căci rochie o să îmi fac de comandă, am venit acasă așa cum am plecat, fix cu mâinile goale, dar cu o mare experiență.

Guest post by Gabriela

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Perimenopauza și depresia

Jurnal de Arizona: Draga mea Menopauză

Naomi Watts: după menopauză vine cea mai bună jumătate a vieții noastre

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro