Era făcută pentru a străluci. Şi o ştia. Era ceea ce îi dădea siguranţă. Atât de mult, încât la un moment nu a mai putut trăi fără lumina reflectoarelor. Ar fi făcut orice pentru a le atrage asupra ei.
Era 25 mai, 1955. Hedy Lamarr trăia de câţiva ani în Houston, alături de cel pe care devenise soţul numărul cinci, omul de afaceri W.Howard Lee. Are loc un incident ciudat. Hedy sună la poliţia din Houston pentru a denunţa furtul unor bijuterii în valoare de 51.000$, adică contravaloarea a aproape a jumătate de million de dolari actuali. Una dintre bijuterii era un inel cu diamant de 10.35 carate în valoare de 20.500$, adică aproape 200.000$, raportaţi la valoarea de azi.
Tot Houstonul era pe jar. Cum a fost posibil? Casa era neatinsă. Niciun alt obiect nu lipsea. Nu erau semne de intrare prin efracţie. Cine să fi fost misterioşii hoţi şi cum au acţionat de nu au lăsat nicio urmă? Ciudat… Alta ar fi fost poate situația, dacă ar fi existat senzor miscare și o yala inteligenta.
Au fost interogate 30 de persoane, tot personalul din casa Lee şi cei doi soţi. Menajerele şi angajaţii casei au trecut cu bine testul de poligraf. Uimitor, rezultatele au fost neconcludente în cazul lui Hedy Lamarr care era mult prea răvăşită de ceea ce se întâmplase.
Dar să vezi şi să nu crezi. În 16 iunie, la două săptămâni după incident şi după ce Hedy fusese centrul atenţiei în Houston, bijuteriile reapar. La fel de misterios precum dispăruseră. Nimic nu lipsea. Şi asta în condiţiile în care, cu doar câteva zile înainte, un detectiv cotrobăise prin fiecare colţişor şi nici urmă de bjuterii.
Explicația, aici. 🙂
Citiţi şi
Bijuteriile pentru bărbați – între tradiție, simbolism și stil personal
Bijuteriile de aur: o istorie de fascinație și putere
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.