Moda. Cine dă tonul modei? Sincer, dacă mă uit la defilările marilor case de modă, îmi dau seama că moda asta nu-i pentru mine. Că n-aș putea îmbrăca și asorta nicicând atât de prost niște obiecte vestimentare, doar pentru că noua tendință în fashion o dictează. N-am curajul ăsta vestimentar, să îmbrac orice cârpe, să îmi stea prost în ele doar pentru că au o etichetă scumpă. Cum nici n-aș putea accepta anumite trenduri în ținuta mea, doar ca să dovedesc lumii curajul meu în materie vestimentară.
Dincolo de curaj e totuși bunul gust. Nu mi-au plăcut niciodată pantalonii ăia cu fundul lăsat, nici maiourile extrem de largi, până la talie, peste un sutien prost ales. Și cum nici n-aș putea să port când e frig o pereche de blugi rupți fâșii sau o pereche de cizme vara. Și-mi displac la maxim platformele, iar tenişii sau adidașii platforme mi se par hidoșenii de-a dreptul.
E drept că-mi place stilul vestimentar clasic, că țin la ținuta de birou, că-mi plac rochiile clasice care îți scot în evidență talia, bustul și-mi place să port pantofii cu toc cui care să-mi arate piciorul fin și care să-mi scoată în evidență rochia. O rochie, oricât ar fi ea de frumoasă, trebuie pusă în valoare. Altfel nu e decât o bucată de material irosită. Trebuie să fie scoasă în evidență, accesorizând-o cu un pantof potrivit și purtată de un trup pe care să stea bine. Nu trebuie să fie slab sau gras, dar să fie potrivită pentru trupul tău. Nu e greu să-ți dai seama de astea cu ochiul liber. Parcă e un simț, al 10-lea, al femeii care se prinde ce i se potrivește și ce nu. Simțul asta nu-l au însă toate femeile, îl au femeile care se cunosc, se acceptă și se bucură de imaginea pe care și-o reflectă în oglindă. Care au curajul de a se accepta și a se arăta lumii în eleganța lor naturală și de a face propriile alegeri pentru vestimentația purtată. Care nu îmbracă ceva doar pentru a arăta că s-au uitat la emisiuni de fashion și au înțeles să aplice prost ce au văzut acolo.
O femeie e frumoasă oricum, însă ambalajul poate să o ajute sau să o încurce. Trebuie să poți să discerni ce anume nu dă caraghios în vestimentația ta și care e dress-code-ul pentru fiecare eveniment în parte sau pentru fiecare moment al zilei. Așa cum nu mergi în trening la o întâlnire de afaceri sau cum nu porți o rochie cu paiete la serviciu, cred că o femeie care se respectă stăpânește acest cod al vestimentației. Cel puțin se străduiește să stăpânească acest cod și învață continuu câte ceva despre asta.
Știu că e tare importantă starea de spirit și evident că nu trebuie să ne intereseze prea mult ce gândesc alții despre noi, dar vin și întreb, chiar sunt persoane care pot accesoriza orice cu orice, chiar dacă arată ca nuca în perete ? Da, sunt. Dacă în alt text criticam imaginea femeii fatale ce ajunge să renunțe la pantofi la un eveniment social și să danseze desculță, stricând reflexia rochiei, mi-am dat seama acum că se poate și mai rău. Se poate ca la rochia cu paiete sau la rochia de seară să-ți arunci pantofii ce se potriveau mănușă cu outfitul de nuntă și să te încalți cu teniși sau adidași platformă. Evident, la aceeași rochie. Pentru că e greu să schimbi și rochia aia frumoasă de seară, merge să schimbi doar pantofii stiletto cu adidași platformă. Cine nu te vede decât de la genunchi în sus, nici n-o să observe curajul tău. Dar dacă se întâmplă să-l observe, zău că-i dai de gândit cu ce să se îmbrace data viitoare când merge la stadion la alergat. Are și ea o rochie de seară de care nu se poate desprinde nici ziua și acum i-ai dat imboldul de a încerca și asta. Nu văd de ce n-ar face-o. E trendy.
Pe Gloria o găsiţi întreagă aici.
Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
“Sunt într-un proces de dezvoltare personală.” Sună COOL, nu-i așa?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.