Ce speranțe erau pentru un astfel de regim? Practic, niciuna. Mai ales că, prin oricâte versiuni de diete contaminate de marketingul cel mai stupido-sălbatic am putut trece, doamnelor, reveneam necontenit la soluțiile consacrate: suferința și amorul.
Acum, să mai sărim o dată cu gândirea afară din cutie împreună cu întrebarea: ce-i aceea sirtuină? O enzimă care arde grăsimile și de la care se trage numele dietei propuse de doi nutriționiști englezi: Aidan Goggins și Glen Matten. Ei spun că acest tip de enzime, găsibile în ciocolata neagră și vinul roșu, reglează metabolismul și întăresc masa musculară.
Sirtuina s-ar mai afla și în: spanac, ulei de măsline, ceapă roșie, ceai verde, pătrunjel, soia, cafea, mere, afine și altele.
După autorii programului nutrițional descris ca „revoluționar”, ar trebui să înregistrăm o pierdere în greutate de 3 kilograme pe săptămână, fără privațiune de hrană. Mai mult: în privința eliminării stratului adipos și stimulării mușchilor, ba chiar și a ameliorării sănătății psihice, consumarea acestor alimente ar avea efectele unei ședințe de sport. Desigur, comunitatea științifică nu este de acord în unanimitate cu această teorie. Există îngrijorări cu privire la consecințele pe termen lung.
Dar, revin la primul gând: cum să cunoaștem altfel decât empiric? Cum să scăpăm de acel „dar dacă”? Cineva trebuie să se sacrifice. De exemplu, eu.
Citiţi şi
Cum arată dieta pentru sănătatea inimii (după cardiologii elvețieni)
Cel mai prost sfat din nutriție
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.