Cele mai sigure SUV-uri ale anului 2015

24 February 2016

1. HONDA CR-V

Generaţia Honda CR-V a fost testată de EuroNCAP şi a primit punctajul maxim de cinci stele. Honda nu a făcut rabat în ceea ce priveşte lista de sisteme de siguranţă: ABS, EBD, BA (asistare la frânarea de urgenţă), VSA (controlul tracţiunii şi stabilităţii), TSA (controlul stabilităţii la tractare), HSA (asistare la pornirea din rampă), HDC (Asistare la coborârea rampei), DWS (Sistem avertizare presiune roţi). Iar lista airbagurile sunt în număr de şase: două frontale, două laterale şi două cortină.

Honda-CR-V-POTD-35

2. MAZDA CX-5

Mazda CX-5 a fost cotat cu cinci stele de către organizaţia EuroNCAP. La vremea respectivă, modelele erau testate după un barem mai puţin sever decât cel aplicat odată cu începutul anului 2015, dar japonezii afirmă că au operat modificări la nivelul caroseriei pentru a asigura un nivel cât mai ridicat al siguranţei pasive şi că tehnologiile din dotarea lui CX-5 promit un nivel ridicat de siguranţă activă.

SUV-ul japonez se bucură de toate sistemele pe care le anunţă şi rivalii din segment. De asemenea beneficiază de airbag-uri frontale, laterale şi cortină pentru pasageri, în situaţiile extreme în care toate sistemele de siguranţă activă nu mai au cu ce să mai ajute situaţia şi are loc un impact.

MY15-Mazda-CX-5-First-Drive

3. MITSUBISHI OUTLANDER

Mitsubishi nu glumeşte când vine vorba de siguranţa pasagerilor de la bordul maşinilor sale. Outlander PHEV a fost testat de către EuroNCAP în cadrul sesiunii de teste din anul 2013. Scorul general obţinut a fost de cinci stele, cu un grad de protecţie de 88% pentru pasageri adulţi şi 84% pentru pasagerii copii.

Mitsubishi-Outlander

4. SUBARU FORESTER

Forester este conceput să protejeze ocupanţii cu ajutorul unor sisteme şi echipamente avansate, cu asigurarea unui echilibru între rigiditate şi deformare controlată în zonele cheie, astfel încât să gestioneze mai bine forţele de impact.

Airbagurile amplasate sistemic, scaunele faţă cu funcţie de reducere a riscului de traumatism cervical, pedalele cu sistem retractor şi centurile de siguranţă cu fixare în trei puncte contribuie direct la asigurarea protecţiei ocupanţilor.

Din 13 crossovere, numai Subaru Forester şi Mitsubishi ASX au avut rezultate excelente la testele de siguranţă IIHS.

2014-Subaru-Forester-MY14-2-5i-Luxury-wagon

5.NISSAN MURANO

Deşi nu a fost testat în cadrul EuroNCAP, Nissan Murano promite un nivel de siguranţă ridicat, specific modelelor din gama constructorului japonez. Pentru a se îngriji de viaţa celor din interior, Nissan a pregătit sisteme de siguranţă active ca ABS, EBD, Brake Assist şi bineînţeles ESP. La capitolul siguranţă pasivă vor conta cu siguranţă airbagurile frontale pentru şofer şi pasager, cele laterale şi cele cortină, toate menite să căptuşească cât mai bine habitaclul în cazul unui impact. Lista dotărilor de siguranţă este completată de centurile cu prindere în trei puncte, de sistemul de prindere Isofix şi de tetierele active.

With-Dad-the-2015-Nissan-Murano

6. TOYOTA HIGHLANDER

Sistemul anti-blocare al frânelor şi controlul de stabilitate apar în versiunea standard. În urma testelor de siguranţă în cazul unui impact frontal, versiunile fabricate după 2011 au primit patru stele pentru impactul frontal şi cinci stele în cazul impactului lateral.

Toyota-Highlander-2015-Limited-Edition

7. AUDI Q5

Având în vedere că vorbim de un model premium, cele cinci stele la EuroNCAP sunt considerate mai degrabă o obligaţie decât o necesitate sau o confirmare. Iar Audi Q5 a reuşit să treacă de testul organizaţiei independente europene imediat după lansare, primind cinci 5 stele din 5 şi un punctaj foarte bun la categoria Siguranţa Pasagerilor Adulţi: 92%.

Audi-Q5-Exclusive-2015

8. LEXUS NX

Lexus NX a trecut prin testele de impact EuroNCAP în 2014 și a obținut scorul general maxim de cinci stele. Cu un grad de protecție pentru pasageri de 82%, Lexus NX se alătură galeriei de modele ale mărcii premium japoneze cu scor de top.

2015-Lexus-NX-200t-First-Drive

9. VOLVO XC60

Volvo face regulile în ultima perioadă la nivel de siguranță activă și pasivă, suedezii fiind într-o competiție cu ei înșiși la acest capitol. Nici un constructor german – poate cu excepția notabilă numită Mercedes-Benz – nu îndrăzneşte să conteste rezultatele obţinute de crossover-ul scandinav.

XC60 Edition Pro dispune de City Safety, adică sistemul inovator care evită coliziunile frontale la viteze mici. Dispune de deja banalele sisteme DSTC (controlul tracţiunii şi al stabilităţii), ABS, EBD, EBA şi RSC (sistem de control la răsturnare). Tot acest amalgam de sisteme fac din XC60 un etalon de siguranţă notat cu cinci stele din cinci la testele EuroNCAP.

Volvo-2015-XC60-T5-R-design

10. MERCEDES M CLASS

În cadrul testelor de siguranţă derulate în 2012, Mercedes-Benz ML a obţinut cinci stele de siguranţă din partea organismului independent EuroNCAP. Protecţia pasagerilor a fost cotată la 96%, protecţia copiiilor a fost cotată la 75%, iar nivelul echipamentelor de siguranţă activă a fost de 86%. Protecţia pietonilor a fost evaluată la 60% din totalul punctelor disponibile.

Mercedes-giatot-30-

 Surse: aici si aici.



Citiţi şi

Honda CR-V vs Mercedes GLB

Volvo XC60 este World Car of the Year 2018

Cele șapte candidate la titlul de Mașina europeană a anului 2018

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro