Când ne gândim la coordonatele unei vieți sănătoase, primele pe listă sunt nutriția, sportul, gestiunea stresului sau liniștea sufletească, nicidecum un element atât de banal și firesc precum… respirația. Și totuși, dacă respirăm greșit, superficial sau ineficient, toate cele de mai sus au de suferit. Tu cum respiri?
(…) Trage o linie imaginară între șoldurile tale, apoi unește acea linie cu buricul, formând un triunghi isoscel cu vârful în buric. Vizualizează o minge în mijlocul triunghiului. Când inspiri, mingea se mărește, umplându-se cu aer. Când expiri și dai aerul afară, mingea se dezumflă.
Există o diferență fundamentală între inspirația și expirația pe gură și respectiv inspirația și expirația pe nas. Trebuie să respirăm pe nas atunci când simțim o nevoie mai pregnantă de oxigenare, fiindcă aerul circulă mai întâi în sus, abia apoi se duce înspre „mingea” din abdomen, iar senzația generală este de „curățare” interioară, oxigenare și eliberare a stresului. Respirația pe gură, în schimb, se duce direct în „minge”, iar senzația este de intrare mai rapidă a aerului.
Citeşte tot articolul aici.
Citiţi şi