Sunt copii de 14 ani!
Cuţite enorme pentru mâinile lor prea albe!
Copii crescuţi şi ei în faţa calculatorului, copii care nu ştiu să-şi facă singuri nici un ou!
Dar vor!
O nouă generaţie!
Ceilalţi, mai mari, au terminat universităţi: marketing, economie bancară etc., au dat examene grele, au învăţat mult şi-şi mănâncă sufletul cu diploma-n mână.
Pentru că de muncă… nu-i!
Ăştia mai mici au priceput! Unii!
În Abruzzo, Italia, s-a deschis din 2012 Şcoala Naţională de Măcelărie şi Gastronomie.
Şi s-au apucat elevii de treburi serioase. Tranşează porci, separă carnea, pregătesc şunculiţe şi cârnaţi, folosesc mirodenii, învaţă moduri de conservare…
Mai învaţă să facă brânzeturi. Italia are zeci de reţete: unele se păstrează învelite în fân, altele în cojiţele boabelor de struguri, unele sunt tăvălite prin boabe de piper, altele prin rozmarin sau salvie. Sunt brânzeturi cu miez de nucă, altele cu inimă de unt…
Foto: Nicola D’Alessio
Copiii ăştia frământă aluaturi, împletesc pâinea şi dospesc cornuri!
Nu vor să fie avocaţi sau directori de marketing… fără market!
Vor să ducă mai departe tradiţii şi gusturi.
Vor să-şi pună sufletul pe mesele celor ce le vor cumpăra mai târziu cârnaţii, caşul, pâinea.
Pentru că de avocaţi se mai lipseşte lumea… dar pâinea e a noastră şi e de toate zilele!
Citiţi şi
La passion de Dodin Bouffant / The Taste of Things
Salutări din Lombardia, Veneto și Puglia
What’s Love Got to Do with It?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.