Londra, oraşul cu cele mai proaste servicii hoteliere?

28 January 2013

Un site de turism (trivago.com) care adună informaţii despre hoteluri din lumea întreagă pornind de la notele acordate de turişti pe site-urile de profil a întocmit o listă a celor mai primitoare 100 de oraşe în ceea ce priveşte calitatea serviciilor.

Primul în top s-a clasat oraşul Dresda, care a primit cele mai mari note şi cele mai multe comentarii pozitive din partea turiştilor. Pe locul al doilea s-a situat oraşul Hanoi, fiind urmat de Portland, Tokyo, Santiago de Compostela, Gdansk, Chicago, Seattle, Cracovia şi Budapesta.

Surprinzător sau nu, câteva dintre destinaţiile celebre au ajuns la coada clasamentului. Astfel, turiştii s-au declarat nemulţumiţi de Los Angeles (locul 91), Kiev, Frankfurt, Ciudad de Panamá, Bruxelles, Amsterdam, Paris, Copenhaga, Rio de Janeiro, dar mai ales de Londra, clasat ultimul. Astfel stând lucrurile, putem să ne mândrim – Bucureştiul a intrat în top, pe un loc destul de bun – 21.

Punctele sunt acordate în funcţie de calitatea serviciilor, ceea ce înseamnă, automat, că ocupanţii primelor locuri se comportă aproape ireproşabil – de la amabilitatea şi randamentul angajaţilor, dimensiunea camerelor şi priveliştea pe care o oferă până la calitatea preparatelor culinare. Londra, oraşul-codaş, i-a dezamăgit pe turişti cu mic-dejunurile prea scumpe, aglomeraţia din sala de mese, cozile interminabile de la recepţie, preţurile prea mari ale băuturilor din mini-bar şi camerele prea mici.

Site-ul care a întocmit topul există din 2005 şi este un motor de căutare care oferă vizitatorilor posibilitatea de a compara ofertele a 637.259 de hoteluri din întreaga lume, listate pe mai mult de 140 de site-uri de turism. În topul întocmit la începutul anului au intrat acele oraşe pentru care există mai mult de 135 de hoteluri înregistrate şi care au primit cel puţin 60 de comentarii de la turişti.



Citiţi şi

Viața trepidantă a unui om de afaceri aflat mereu între două avioane

Vera – o poveste de dragoste

Dragostea în vremea coronavirusului – epistolar de pandemie (IV)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. LP / 1 February 2013 16:06

    Dresden e Dresda. Acum m-ați făcut curioasă să stau acolo peste noapte să experimentez hotelurile. 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro