Nu cred în piesele de sezon, la fel cum nu cred în haine cumpărate doar de dragul unei fotografii dintr-o revistă glossy. Apreciez, în schimb, o tăietură originală, un material de calitate și o culoare îndrăzneață şi aleg să investesc în accesorii care, combinate inspirat, pot “vorbi” despre o femeie liberă şi creativă când e să-şi compună propria ţinută.
Ele ocupă de fapt cel mai mult loc pe rafturile dulapului meu. Iar mănușile sunt, probabil, cea mai mare slăbiciune a mea. De primăvară, de iarnă, de club, din piele, material, tricotate, până la cot sau fără degete, biker style, negre sau colorate. La ultima numărătoare erau 27 de perechi. De ce? Nu aș putea să vă spun exact, dar am descoperit treptat că ele pot face diferenţa între o ţinută banală şi una care sare imediat din rând. După cum am descoperit şi că există un cod al mănuşilor când e vorba de contexte mai formale, şi că mănuşile impun o gestică atentă, aşa cum pantofii cu toc obligă la un mers elegant ori pălăria, la o ţinută fără cusur. Am observat şi învăţat că fără aceste concordanţe poţi foarte uşor cădea în ridicol :).
Apoi, două sertare (neîncăpătoare, de altfel) îl ocupă eșarfele. Colorate, din mătase, lână sau bumbac, simple sau cu imprimeu, cu dublu rol când îţi ţin şi de cald pe lângă calitatea de accesoriu fancy. Capitolul dresuri e deja o obsesie. Pentru că o banală rochie gri e pusă imediat în valoare de nişte ciorapi turcoaz, șosetele trei sferturi pot face “the little black dress” să fie edgy, iar leopard print pot fi o alegere potrivită pentru o seară în club. Mai am şi pălării bărbătești pentru o ținută funky sau una elegantă, şi bretele pentru cămășile albe, curele vintage ori cravate pentru un sacou bărbătesc, jeans și teniși.
Cynthia Rowley
De ce sunt atât de ataşată de accesorii şi consider că merită toată atenţia şi fireşte că şi investiţia? Pentru că, în zilele acestea, când atât de des invocatele “stil” și “atitudine” compun inevitabil atât de importanta imagine, smart shoppingul este soluţia pentru a-ţi asigura şi încrederea în tine, şi protecţia buzunarului. Ah, uitam să vă spun poate cel mai important pont: între toate aceste nepreţuite ajutoare pentru a deveni “observabilă şi admirabilă”, există obligatoriu şi câte o piesă grea la fiecare “categorie”, valoroasă per se, care, ca singur accesoriu la o ţinută, te scoate negreşit din anonimat.
Hanneli Mustaparta
Aşadar, that’s me! Cea care între bluza “it” a momentului și un tricou alb cu o broșă nonconformistă, alege cea de-a doua variantă şi care preferă clasica geacă din piele în locul superbei, dar perisabilei Balmain. Şi asta nu pentru că “strugurii la care încă nu ajung ar fi acri” :), ci pentru că nu-mi doresc rochia en vogue dintr-un magazin de pe Calea Victoriei când încă trei sau patru domnișoare o vor îmbrăca, cel mai probabil, la același eveniment, asortată cu aceiași pantofi “must have” cu care era expusă în vitrină.
La inspecţia rapidă a garderobei, sursa inspiraţiei pentru aceste gânduri, am constatat cu plăcere că am lucruri simple, aproape clasice, neîncadrate într-un trend anume, deci fără termen de expirare – bluze pe care le port de 5-6 ani, pantaloni care au văzut primele examene din facultate și rochii care au făcut multe drumuri spre mare – despre care vă jur cu mâna pe inimă că sunt şi simt că vor mai fi valabile încă multă vreme. Ceea ce mă face să cred că mă îndrept încet, dar sigur, ca femeie, spre ever green-uri. Pe care le descopăr cu mare încântare.
Citiţi şi
Bijuteriile pentru bărbați – între tradiție, simbolism și stil personal
Bijuteriile de aur: o istorie de fascinație și putere
Un bărbat care poartă bijuterii e mai puțin bărbat? Nicidecum!
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.