“Sunt într-un proces de dezvoltare personală.” Sună COOL, nu-i așa?

21 October 2024

“Traumă”, “conectare”, “conștientizare”,”proces” sunt cuvinte pe care le aud des în jurul meu și uneori mi se pare cu oamenii le rostesc nu tocmai în contextul potrivit. Vrem să fim la modă și vrem să avem o justificare pentru faptul că batem pasul pe loc, pentru că nu avem curaj. Curajul de a face o schimbare sau acela de a merge mai departe.

Ne autodiagnosticăm fără a trece vreodată prin cabinetul unui psiholog, psihoterapeut ori psihiatru. Ne spunem adesea că avem un dezechilibru chimic, că traumele din trecut au revenit, că alții sunt de vină pentru condiția noastră din prezent etc..

Știu persoane care spun că au ADHD și uneori este doar o scuză pentru dezordinea din viața lor. Știu persoane care spun că sunt în depresie tocmai pentru a-și justifica comportamentul inadecvat din societate.

Nu neg că toate aceste sentimente sunt adevărate. Fiecare dintre noi știe exact ce  simte și cum simte. Vă invit doar să privim mai atent în spatele acestor declarații. Să vedem adevărul din spatele adevărului.

Să dăm la o parte limitările și convingerile nefolositoare. Să dăm la o parte etichetarea și catalogarea. Cum ar fi dacă nu ne-am mai chinui să ne încadrăm într-un tipar? Viața noastră ar fi mult mai simplă.

Citește, documentează-te, informează-te. Întreabă! Fii curioasă! Pune totul la îndoială! Simte, experimentează, trăiește! Doar așa vei crește!

Nu este importantă destinația ci drumul pe care l-ai ales și cu cine te vei însoți.

Oprește-te din a da sfaturi! “Binele tău nu e binele celuilalt!”

Dacă vrei să crești și să evoluezi, îți recomand să-ți spui adevărul. Când și ce te-ai mințit ultima dată?

Tu alegi felul în care vrei să trăiești! Tu alegi dacă intri în procesul de dezvoltare personală, tu alegi dacă vrei să îți vindeci traumele, tu alegi dacă rămâi sau nu în acea relație toxică, tu alegi ce gânduri hrănești și la ce fel de emoții dai viață în fiecare zi!

Guest post by Florentina Dumitru

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Iubita mea

Am fost crescută de o mamă narcisistă și un tată complet absent emoțional

Portret de țară în pragul tulburelului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro