Când ciornele devin artă

30 September 2011

Uneori, atunci când creăm, ideile tind să se îmbulzească în minte şi apoi să se reverse, precum un pahar umplut până la refuz. Şi atunci ele încep să se-mpingă una în cealaltă, să se îmbrâncească sau să-şi pună piedici, în dorinţa fiecăreia de a avea întâietate. De aceea, în majoritatea cazurilor, orice artist se foloseşte de ciorne. Că sunt sub forma schiţelor unui pictor, versurilor unui poet scrise, şterse, apoi rescrise sau notiţelor unui prozator, din păcate, ciornele au importanţă doar în măsura utilităţii lor şi numai în momentul premergător creării produsului final.

Din fericire, de curând, cineva s-a gândit că ciornele pot fi ridicate la statut de artă şi a realizat o expoziţie în care să arate lumii traseul evolutiv pe care-l parcurg ideile de la prima sclipire a minţii, până la opera finită. Astfel, deschiderea, în urmă cu trei zile, a vernisajul “CIORNE 1.0 – Colecţie de oameni şi idei în devenire”, a fost foarte bine primită de publicul bucureştean.

Ciorne 1.0” adună peste 50 de idei în devenire, aşa cum au evoluat ele de la stadiul de gând si pana la forma lor ultima. Expunerea este făcută într-un stil contemporan şi interactiv pentru ca fiecare privitor să înţeleagă pe îndelete conceptul fiecărui proiect în parte. Printre exponate se regăsesc ciorne precum versurile lui Tudor Chirilă, planificările pentru „Let’s Do It, Romania 2010”, culisele campaniei ROM American, schiţe pentru filmul „Hârtia va fi albastră”, regizat de Radu Muntean, Carla Szabo cu al său design de bijuterii, procesul care a dus la apariţia publicaţiei „Decât o Revistă” şi alte idei cu paternitate autohtonă.

Expoziţia este organizată de Fundaţia Friends For Friends şi este găzduită la sediul acesteia din strada Brezoianu, nr. 4, etajul 4, iar din octombrie va fi itinerată în diverse spaţii publice din Bucureşti.

 



Citiţi şi

Visul american

Noi construim un spital, ei mint și amenință

Pe de rost

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro