Despre terapia vampir știam de zece ani, de când am văzut imaginea de-acum faimoasă a lui Kim Kardashian cu „fața de vampir”. Atunci era o noutate și cam scumpă. Un deceniu mai târziu, terapia vampir sau tratamentul facial cu sânge/injecții cu PRP (plasmă bogată în trombocite), a devenit mai cunoscută, chiar populară în rândul femeilor care au nevoie să fie oricând pregătite pentru camera de filmat. Dar și în rândul ne-vedetelor.
Ce este mai exact un tratament vampir, ce implică
Deși are un titlu cam fioros, este vorba despre un tratament cosmetic care implică recoltarea unei cantități de sânge de la “pacientă”, centrifugarea pentru separarea plasmei îmbogățite cu trombocite și reintroducerea sub formă de injecții cu ace cu diametre foarte mici (microace) în zonele cu probleme de pe față sau de pe corp, în prealabil tratate cu un anestezic.
Procedura durează în jur de 30 de minute, la care se adaugă timpul de amorțire, cam 20 de minute. Chiar dacă nu pare mult, nu e genul de intervenție pe care s-o planificați în pauza de prânz. Pentru că, dacă ați văzut fotografia cu Kardashian din 2013, imediat nu arată nimeni bine. Iar roșeața aceea poate dura câteva zile. Mai bine un mic concediu.
Care sunt avantajele unei terapii vampir
Avantajele terapiei cu PRP includ îmbunătățirea texturii pielii, reducerea ridurilor și a cicatricilor, stimularea creșterii părului și a regenerării țesuturilor, precum și reducerea inflamației. Efectele despre care vorbim și siguranța acestui tip de terapie depind de abilitățile și experiența profesioniștilor care o administrează.
Dermatologii o recomandă ca pe o modalitate naturală de a întineri pielea, de a trata cicatricile ușoare de acnee, de a îmbunătăți porii și strălucirea pielii. Ajută chiar și rozaceea și melasma, arată unele studii, stimulând colagenul și promovând vindecarea pielii cu propriii factori de creștere din sânge.
Rezultatele vor dura una până la două luni pentru pori, textura pielii și riduri. Se recomandă tratamente multiple pentru îmbunătățirea continuă, la fiecare patru până la șase săptămâni. Iar rezultatele apar la una-două săptămâni după procedură. Ameliorarea calității pielii va fi tot mai vizibilă în timp, deoarece producția de colagen din zonele tratate va continua.
Există și sceptici legat de aceste efecte, se cer mai multe studii pentru a susține terapia vampir, dar toată lumea e cumva de acord că “dacă te face să te simți mai bine, se cheamă că există ceva în acest tratament cosmetic”.
Catherine Deneuve 1999
Două vorbe despre epilarea definitivă
Apropo de timp și validarea unei metode de înfrumusețare, vreau să vă amintesc că o altă procedură cosmetică – îndepărtarea părului de prisos de pe corpurile noastre – a avut un parcurs lung de aproape patru decenii până s-a ajuns la epilare definitiva cu laser sigură și la salon, și acasă.
Alegeți cu grijă procedurile pe care le considerați potrivite pentru a vă conserva frumusețea, alegeți saloane și medici cu reputație neștirbită, cântăriți avantajele și costurile, nu doar pe cele finaciare.
În final, un sfat chiar de la Dr Barbara Sturm, inventatoarea terapiei vampir: “nu vă mai agresați tenul/pielea. Folosiți produse care vindecă. Stați departe de lasere și de peeling-uri chimic cu acizi. Tratați pielea cu blândețe și nu exagerați cu produsele de curățare exfoliante. Luați protecția solară în serios. Folosiți produse cosmetice antiinflamatoare, vindecătoare, hidratante. Nu mai distrugeți bariera de apărare a pielii pentru că înrăutățiți lucrurile.”
La bune alegeri! 🙂
Citiţi şi
De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!
Să lăsăm femeile frumoase bărbaților fără imaginație
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.