A arăta mai bine ne face uneori mai fericiți

23 September 2022

Mult timp apanajul elitelor, medicina estetică s-a democratizat și azi, clienții nu mai sunt supuși unor critici și judecăți neavenite. Tehnicile actuale de care dispunem sunt, de fapt, rezultatul a zeci de ani de cercetare și al unui efort colectiv al medicilor, inginerilor și biologilor care au reușit să ofere soluții. Motivația, de cele mai multe ori, e simplă: a arăta mai bine ne face uneori mai fericiți.

Cel mai frecvent oamenii apelează la medicina estetică pentru a corecta anumite defecte cu ar fi asimetrii, cicatrici sau defecte native, un nas înfundat, prea lat, o bărbie prea mică.

O a doua categorie sunt cei care vor să-și modifice trăsăturile după standarde de frumusețe contemporane. De exemplu vor buze mai pline, și atunci apelează la acid hialuronic buze, obraji mai ridicați sau mai bombați, față triunghiulară. Un surâs perfect, simetrii evidente, proporțiile perfecte se impregnează în subconștientul nostru de fapt și conturează modele estetice pe care oamenii vor, știind că există această posibilitate, să le întruchipeze. (am scris pe larg aici)

În a treia categorie sunt persoane mai în vârstă care vor să arate mai tinere, dar natural. Și atunci un peeling chimic ar putea fi o soluție. Intervențiile chirurgicale sunt riscante și pot avea drept consecință un aspect artificial.

Iar alte persoane vor pur și simplu să își recapete încrederea și să se integreze mai bine în anumite cercuri sociale sau să fie în acord cu imaginea lor despre sine.

Toți avem o listă de lucruri care nu ne convin, legate de aparențele noastre și pe care am vrea să le ameliorăm sau să le schimbăm, deci, de fapt, trebuie să fii sincer cu tine și să nu-ți reprimi dorințele de acest tip. Unele schimbări ne-ar putea face să simțim că aspectul exterior e în concordanță cu cine suntem. Acestor motivații li se adăugă și altele, cum ar fi, de exemplu, frica de respingere. Mediul social presează și impune anumite standarde estetice.

Speranța de viață a crescut mult și sănătatea s-a îmbunătățit, procesul de îmbătrânire a devenit mai lent și s-a produs un decalaj între vârsta reală și vârsta interioară, respectiv cea la care ne percepem, ba chiar și între ceea ce numim vârsta biografică și cea biologică. Suntem realmente mai tineri decât ne recomandă anii.

De exemplu, la 50 de ani ne simțim și ne percepem ca odinioară la 38.  La 70 ne percepem ca fiind de 50. Medicina estetică este o meserie manuală, care are o parte artistică, deloc neglijabilă, este o armă a libertății, pentru că ne ajută să ne eliberăm de complexe. Modificarea imaginii ne face să ne simțim mai puternici și să simțim că avem puterea să influențăm ceea ce ni se întâmplă. Și nu știm să existe om care să nu-și dorească să aibă această putere. 🙂



Citiţi şi

De ce și-ar face cineva implant de păr – convingeri, pe bune!

Cele mai atrăgătoare femei

Să lăsăm femeile frumoase bărbaților fără imaginație

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro