3 lucruri de care să ții cont când cauți locuința perfectă

16 June 2022

Să te muți într-o nouă casă sau într-un nou apartament poate fi o provocare pentru mulți dintre noi, mai ales dacă ne dorim ca noua locuință să fie una permanentă. Așdar, dacă mutarea va fi definitivă, viitorul locatar trebuie să se asigure că a găsit locul perfect atât pentru el, cât și pentru familia sa. Iată ce-ți recomandăm să iei în calcul pentru a-ți reduce dramatic șansele de a fi nemulțumit la finalul zilei de alegerea pe care ai făcut-o. 

Zona în care vei locui 

De la bun început vei lua în calcul zona în care va fi amplasată locuința. Ai de ales între cartierele rezidențiale din interiorul orașelor, acolo unde vei fi de obicei foarte aproape de centru, deci probabil și de locul de muncă sau diverse atracții, sau cele care se găsesc mai aproape de periferie sau chiar în afara orașului. 

Ambele variante pot fi atrăgătoare din punct de vedere al facilităților, dar depinde ce aspecte te interesează pe tine mai mult. Cauți liniștea deplină sau îți place prea tare ritmul orașului? Desigur, întreabă-te și cum te vei simți peste câțiva. Opțiuni sunt destule, mai ales dacă ești în căutarea unui cartier rezidențial în zona de NV a Bucureștiului

Eficiența termică 

Așa cum probabil știai deja, în momentul în care achiziționezi o locuință, vânzătorul trebuie să-ți prezinte o serie de acte, printre care și certificatul de performanță energetică. De ce este acest act atât de important? Cu cât clasa energetică este mai bună, cu atât vei suferi mai puțin pierderi de căldură, deci și facturile vor fi mai mici, mai ales pe timp de iarnă. 

E adevărat, apartamentele ceva mai vechi, cu precădere cele din blocurile comuniste, nu prea se mai încadrează în standardele actuale, de unde și explicația prețului mai redus. Pentru ele se recomandă lucrările de izolație termică, cele care pot să aducă îmbunătățiri destul de importante, dar costă. Dacă vrei să cumperi un apartament nou, asigură-te că se încadrează în clasa A de performanță energetică. 

Bugetul 

Poate că-ți dorești o vilă cu piscină și trei garaje, dar momentan îți permiți doar o garsonieră departe de centrul orașului. Desigur, te poți împrumuta, un credit bancar pe perioada unor zeci de ani de zile este o soluție validă, dar gândește-te foarte bine la ce fel de obligații te înhami. Apropo, banii dați pe locuință nu sunt singurii pe care îi vei cheltui. Vei avea nevoie și de mobilă, instalații și multe altele. 

Așadar, ai două variante. Fie stabilești un buget pe care nu-l vei depăși, și astfel nu riști să ai parte de dificultăți financiare, fie umbli puțin și la așteptări, aste pentru a nu avea frustrări mai târziu. Pe de altă parte, ai putea foarte bine să mai aștepți: fie să mai strângi ceva bani, fie să găsești o locuință în cazul căreia nu vei simți că ai făcut un compromis! 

Nu uita, acasă este o stare, nu un loc!



Citiţi şi

Un apartament într-un ansamblu rezidențial – cea mai bună alegere

Ce fac eu de mult nu se mai numește curaj, ci nebunie

Dacă vrei casă nouă și viață liniștită, atunci acest articol te organizează

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro