Fiecare țară este însoțită nu doar de mituri tradiționale și urbane, ci și de unele zvonuri, care au câteva fundamente, însă, care nu sunt dovedite ca fiind reguli. Spre exemplu, se spune că persoanele care s-au născut și au trăit o mare parte din viață în țările nordice sunt mai reci, mai distante. Acest subiect este destul de complex și poate să fie dezbătut destul de mult.
Dacă îți dorești să te muți într-o țară situată în zona superioară a Globului sau ai oportunitatea să faci asta, nu trebuie să te rețină detaliul menționat anterior. Există mai multe modalități prin care să cunoști oameni și să te apropii de cei din jurul tău, cam oriunde te-ai afla în această lume.
Primii pași pe care să îi faci din punct de vedere social, odată ce știi sigur că vei locui permanent în Danemarca
Pentru a face parte din comunitatea locală din Danemarca, ca în orice altă țară, este important să treci peste prejudecăți și să fii cât mai deschis. Odată ce ai fixată o anumită idee, dacă ea se dovedește a fi falsă, va fi greu de acceptat. Un prim pas pe care îl poți face, înainte să pleci, este să faci un research cât mai amănunțit.
Află din surse cât mai diverse și cât mai de încredere, cum este traiul de zi cu zi din Danemarca. Încearcă să eviți sursele cu tente turistice, pentru că scopul tău este să aflii cât mai multe despre viața de acolo, nu despre cum să ai o vacanță de vis. Pentru a realiza acest studiu, consultă câteva forumuri de români sau străini de alte naționalități care au trecut prin procese de relocare similare.
Vorbește cu aceștia, află poveștile lor, descoperă experiențele lor, însă, ține cont că toate istorisirile lor sunt subiecte, depinzând de personalitatea și modul lor de a fi, de domeniul lor de activitate, cauza pentru care s-au mutat în Danemarca, de zona în care au stat și nu numai. Acest demers este destul de ușor de făcut, însă poate necesita ceva timp.
Cel mai probabil, primele contacte mai deschise pe care le vei avea odată mutat în Danemarca, vor fi cu alți imigranți acolo. Cu ei vei avea cele mai ușoare discuții de început, deoarece probabil întâmpinați situații similare, probleme asemănătoare sau diferențe culturale la fel de mari ori mici. Ai grijă să faci o selecție cât mai riguroasă asupra informațiilor pe care le iei ca fiind adevărate, dar și a persoanelor care te sfătuiesc și asupra celor cărora te destăinui.
Odată ce ai ajuns în Danemarca, ce poți face pentru a-ți construi un networking cu rezidenții de acolo
Există mai multe mijloace destul de general valabile prin care să te apropii de oamenii unei țări. Spre exemplu, vezi care sunt obiceiurile lor, vezi ce activități practică cel mai adesea, care sunt pasiunile lor, în general. Spre exemplu, dacă și ție îți plac jocurile de noroc și practici responsabil acest hobby, vezi unde poți să plasezi un tichet loto Danemarca fizic, ori fă asta online, la un cazino de încredere.
Un alt exemplu, dacă ești o persoană care pune mult accent pe condiția fizică, este să găsești un club sportiv și să începi socializarea de acolo. Aceeași tehnică este valabilă și dacă îți place să citești (club de literatură), să pictezi sau fotografiezi (grupuri/comunități artistice), dacă iubești automobilele (club auto), și nu numai. Puțină atenție însă, este ideal să ai o cultură destul de vastă și asupra personalităților marcante de origine daneză, pentru a te integra mai bine și mai repede.
Pe de altă parte, dacă ai plecat cu serviciul, începe de la locul de muncă. Fii sociabil, deschis la ieșirile în oraș sau teambuilding-uri. Încearcă să fii cât mai plăcut cu toată lumea, să fii deschis la conversații diverse, fără să ajungi în extrema de a fi prea prietenos, prea băgăcios sau stresant.
În unele zone, mai ales în țările nordice, cel mai adesea, lumea nu este atât de deschisă de la primele discuții, ca în țările sudice. Asta nu înseamnă că este imposibil să faci parte din cel puțin o comunitate locală, ci că este nevoie să ai răbdare, să investești timp, să te informezi cât mai mult și să observi înainte de a face sau de a spune ceva.
Citiţi şi
Aliaj de forță și vulnerabilitate – Bastarden / The Promised Land
Mads Mikkelsen în Bastardul, un alt fel de rege care renunță la tot pentru o femeie
Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.