Bunele intenții nu sunt suficiente. Ajută-ți copilul să învețe să pedaleze mai sigur și mai ușor, evitând aceste erori majore de instruire.
Oricât de onorant este să înveți un copil să se bucure de independența pe două roți, nu este întotdeauna ușor să-l ajuți să învețe cum să meargă pe bicicletă pentru prima dată. La urma urmei, pentru majoritatea dintre noi, învățatul mersului pe biciciletă a fost ceva ce am făcut acum zeci de ani. De atunci am uitat o emoțiile și provocările de care ne-am lovit și acel sentiment vulnerabil de a încerca să ne echilibrăm.
BICICLETE COPII (IDEI)
Iată câteva lucruri de evitat atunci când încerci să înveți un copil să iubească mersul pe bicicletă la fel de mult ca tine.
Nu începe pe stradă
Vrei ca cel mic să se simtă complet în largul tău prima dată când se așază pe o șa de bicicletă? Strada nu va fi niciodată locul potrivit pentru acest lucru. Ai grijă ca noul biciclist să învețe să meargă într-o parcare, un parc sau un teren gol.
Nu folosi roți ajutătoare
Acesta este o modalitate veche de a învăța copiii să meargă cu bicicleta și, deși poate funcționa în continuare, este mai puțin eficientă decât metoda actuală: alunecarea.
Nu ai nevoie de o bicicletă specială pentru a învăța metoda de alunecare – scoate pedalele de pe o bicicletă obișnuită și coboară șaua, astfel încât noul biciclist să poată sta pe șa cu ambele picioare pe pământ. Învăță-l să se împingă cu picioarele și să alunece pe bicicletă. Odată ce se poate echilibra în siguranță pentru câteva secunde, adaugă pedalele la loc, ridică șaua și învață-l să pedaleze.
Această metodă este mult mai eficientă la predarea echilibrului necesar mersului pe bicicletă decât cu roțile ajutătoare, care necesită un curaj mai mare pentru a fi îndepărtate.
Nu îi da o bicicletă necorespunzătoare
Sigur, „studentul” tău nu va merge pe un traseu dificil, în momentul în care îl vei învăța să meargă pe bicicletă, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să înceapă cu o bicicletă care i se potrivește în mod confortabil.
Găsește o bicicletă pe care să poată sta ușor, fără a intra în contact cu cadruk și la care să poată ajunge la ghidon fără să se întindă. Nimeni nu vrea să învețe să meargă pe o bicicletă prea mare, înfricoșătoare, atunci când trebuie să urci și să descăleci de pe ea.
Nu ține bicicleta, nu o împinge și nu alerga pe lângă
Nu este o tactică eficientă să alergi pe lângă bicicletă și să o ții, fără să îi dai drumul copilului, de teama că va cădea și se va accidenta. Acest lucru îi arată copilului lipsa ta de încredere și îl va descuraja, creându-i incertitudine și neîncredere în propriile forțe. Mai ales alergatul alături de bicicletă tinde să clatine bicicleta și să contracareze orice tehnică de echilibrare pe care ar trebui să o învețe copilul.
BICICLETE COPII – OFERTELE ZILEI
În schimb, lasă-l să-și creeze propriul avânt prin propriile curse de pedală.
Nu-l presa să meargă prea repede sau prea departe, prea curând
Ești încântat după ce tocmai ți-ai învățat copilul cum să pedaleze cu succes pe o bicicletă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că ai un nou partener de plimbare.
Lasă-l pe învățăcel să se antreneze o vreme în ritmul său. Permite-i să învețe să meargă încet într-o parcare sau pe o potecă. Nu-l împinge să meargă pe un anumit drum sau să meargă mai mulți kilometri decât este pregătit.
Nu îți impune propriile obiective asupra copilului
Acest punct este similar cu cel prin care „nu trebuie să presezi copilul să meargă prea repede sau prea departe”, dar are mai mult de-a face cu obiectivele finale.
Odată ce ai reușit să înveți un nou ciclist să pedaleze, nu trata evenimentul ca și cum ar fi un antrenament pentru plimbări mai lungi și mai interesante cu bicicleta. Vrei ca copilul să se îndrăgostească de mersul cu bicicleta în sine, nu să se simtă presat să progreseze la nivelul următor. Tu doar înveți pe cineva cum să meargă pe bicicletă, nu modelezi un nou ciclist după propria ta imagine.
Bucură-te de lecție pentru ceea ce este: șansa de a transmite o nouă abilitate și de a petrece puțin timp împreună pe biciclete.
Nu uita că ar trebui să fie distractiv!
Este ușor să te frustrezi atunci când cineva pur și simplu nu învață lecțiile valoroase pe care le dai. Dar a fi răbdător, optimist și a face ca procesul să pară o joacă și o distracție poate merge mult mai bine decât a forța pe cineva să învețe.
Mersul cu bicicleta nu ar trebui să se simtă ca un loc de muncă, ci ar trebui să se simtă ca o bucurie și ar trebui să vină întotdeauna cu recompense motivaționale importante, cum ar fi înghețata.
Citiţi şi
5 jocuri de iarnă pentru copii benefice și pentru adulți
Nu spune! Nu spune ce gândești, ce faci, ce simți! (reminiscențele comunismului)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.