De 8 martie, mă apasă un gând; ba chiar mă copleșește. Cum e frate posibil în 2021, după ce-am trimis pe Marte cel mai supercalifragistic laborator, să folosim în continuare, ca cea mai revelatoare investigație pentru prevenția cancerului la sân, celebra mamografie?
Vreo 2000 de ani femeile nu prea au avut voie la școală, așa că mamografia, așa cum o știm noi azi, a fost inventată prin 1913 de un bărbat și măiestrită de alții. Toți desăvârșitorii mamografiei, germani, americani, chilieni ori englezi, toți bărbați geniali, sensibili și dedicați.
Pentru cine nu știe în ce constă investigația, sânii oricum ar fi ei, veseli ori triști sunt striviți între două plăci foarte dure. Și doare al dracului de tare. Striviți, adică striviți. Adică sânii 3D ajung sâni 2D și după aceea, că știu ori că nu știu, ajung în depresie. Doare îngrozitor, ți se taie respirația, plângi de durere. O dată la doi ani!
Așa facem prevenția cancerului de sân în anul 2021.
Leonora Carrington și Max Ernst, Lambe Creek, Cornwall, England, 1937
Cum s-or fi gândit frate bărbații ăia, inventatorii ăia deștepți, ăia care s-au dus la școală vreo două mii de ani?!
Dacă tot nu contează durerea și trauma și mai ales ca să salveze ce mai poate fi salvat, de ce nu s-or fi gândit oare și la o investigație similar strivitoare și pentru testicule?!
#egalitatedeșanse #egalitatedegen
Guest post by Manuela Plăpcianu
Citiţi şi
Despre cadouri – confesiunea unui băiat cuminte
Cele mai bune cadouri de 8 Martie pentru a face o femeie fericită
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.