Am în plan o mare transformare în 2024 – să dau jos 10-15 kg până de ziua mea (în decembrie), ceea ce presupune câteva schimbări importante – alimentație, mișcare, stil de viață, mindset. Cred că ordinea corectă e cu mindset-ul pe primul loc – să-mi consolidez mentalitatea că schimbarea asta este imperios necesară, s-o primesc în viața mea și să-i dau tot concursul. Eu chiar cred în puterea gândurilor – dacă mintea comandă, corpul o urmează. Și am lucrat cu mine până a venit natural ziua micilor hotărâri care au format marea hotărâre. 🙂
Pe scurt, întâi am redus porțiile de mâncare, nimic dramatic, nimic drastic. Doar mai puțin, treptat sensibil mai puțin. Am introdus mersul pe jos obligatoriu în fiecare zi, aveam, n-aveam treabă, ieșeam să-mi fac pașii. Acești pași despre care se tot vorbește că sunt minimul de mișcare la îndemâna oricui poate umbla. Buni pentru inimă, buni pentru dat jos ceva surplusuri de greutate. Și atunci am simțit nevoia unui smartwatch.
Și alesul a fost un Fitbit, el m-a convins atunci când am cercetat piața de ceasuri sau brățări pentru sport. Ce mă interesează finalmente când chiar am nevoie de un obiect care înglobează multă tehnologie e să răspundă unor nevoi mai vechi sau abia descoperite, să fie intuitiv, ușor de folosit, adică inteligent atât cât să nu-ți provoace complexe. 🙂
Despre beneficiile smartwatch-urilor
- Și dacă ești în parametri cu greutatea și sănătatea generală, e bine să ai un ceas care monitorizează inima – un smartwatch poate sesiza o tulburare de ritm cardiac și să o semnaleze. Poți chiar să faci un EKG de control.
- Urmărește saturația în oxigen a sângelui. Se știe că oamenii pot continua să facă lucruri chiar și cu o saturație scăzută în oxigen, fără să-și dea seama de pericol în timp util.
- Are capacitatea de a detecta variațiile de temperatură ale corpului în timpul somnului, dar și calitatea somnului. Primești un scor pentru calitatea somnului și informații referitoare la… sforăit.
- Urmărește ritmul cardiac în timp ce exersezi diferite tipuri de mișcare/sporturi.
- Îți arată câte calorii ai ars într-o zi.
- Te atenționează printr-o vibrație la anumite intervale de timp să te ridici de la birou și să te miști.
- Face tranziția de la fitness la wellness/wellbeing pentru că analizează nivelul de stress după umiditatea palmei și dacă e cazul indică cinci tipuri de exerciții de relaxare – respirație, scanarea corpului, practicarea observației, învățarea compasiunii față de sine, răspândirea bunătății iubitoare. Poți face sesiuni de meditații de 6-11 minute în timp ce ții palma dreaptă peste ecranul ceasului de la mâna stângă. O voce calmă te va ghida ce să faci.
Atenție! Nu este un dispozitiv medical, este un ceas pentru sănătate, oferă doar niște date medicale de orientare.
Acestea fiind spuse, îmi pare că e ceasul potrivit pentru începătoarele într-ale mișcării – de la mers pe jos, alergare, sală și alte sporturi. Te încurajează să continui (primești insigne pentru anumite performanțe, ceea ce e foarte cool :)) și să devii tot mai în formă. Are în mod cert un impact pozitiv în viața ta.
Cunoscătorii spun că mai multe trăsături smart ar fi pe drum sau că alte ceasuri, și chiar sunt câteva branduri competitive, ar fi mai bune, mai complexe. Eu sunt foarte fericită cu ceea ce îmi poate da acest ceas acum și aici. E un ceas-declarație – semnalizează că ești în în pas cu vremurile, că îți place tehnologia, e un ceas nu doar inteligent, ci și cu un design șic. Azi nu mai vorbim de bijuteriile clasice ale unei femei, ci despre bijuterii ale tehnologiei care adaugă un plus de siguranță. Acest smartwatch spune “da, sunt o femeie căreia îi pasă de ea, care vrea să știe cum stă în orice moment”. Nu e obsesie, e grijă. Vrem să trăim mult, dar dacă nu suntem într-o stare fizică și mentală bună, anii mulți nu mai sunt o binecuvântare.
Mai vorbim peste câteva luni. 🙂 De azi merg la sală.
Citiţi şi
Ce mâncăm pentru a ne controla greutatea
Testele genetice – soluția pentru o viață lungă într-o stare bună de sănătate
Cum să gătim și să mâncăm sănătos, chiar și dacă ne plac fripturile și grătarele
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.