Pe principiul hoțul strigă hoțul, cele mai mari curve sunt bărbaţii! Simplu: daca nu ar exista cerere, nu ar exista nici ofertă! Și nu am văzut bărbaţi prostituându-se la şosea… Aşa cum mulţi aruncă vina pe victimă (Daniela Crudu) pentru bătaia primită, putem să aruncăm şi noi responsabilitatea pe bărbaţi: există curve pentru că vouă vă plac! Nu vă daţi în vânt după călugăriţe! Umblaţi cu cine umblaţi pentru că asta alegeţi.
Am observat că inclusiv bărbaţi cu educaţie au apreciat ca Daniela Crudu îşi merită bătaia, pe motiv ca ar fi curvă sau au făcut glume ieftine la adresa acesteia. Croatul nu a fost ironizat că s-a încurcat cu o curvă, asta e de bine în lumea bărbaţilor. În capul lor, dacă se afişează cu o persoană de moravuri (cum spun ei) nu spune nimic despre persoana lor.
Faptele rămân fapte, inclusiv din punct de vedere legal. O bătaie e o bătaie, indiferent din ce cauză a pornit (cu excepţia lipsei de discernământ, adică o boală mintală). Nu îţi convine cum se poartă partenerul, eşti liber să pleci din aceea relaţie. Nimeni nu are drepturi asupra altei persoane şi nu îţi datorează nimic. Există şi bărbaţi şi femei obsedaţi de control, dar tradiţional, femeia datorează obedienţă. Se spune chiar că femeile vor un astfel de bărbat. Chiar aşa e?! Vor femeile pe cineva care să le spună ce să facă pas cu pas, de parcă nu pot discerne şi lua o decizie?! Nu de alta, dar nu întotdeauna deciziile luate de bărbaţi sunt cele mai bune. Şi parcă nu ai chef să fii tratată ca un copil.
Silvia Pinal, Viridiana, 1961, Luis Buñuel
Dacă un bărbat lovea alt bărbat, avea vreo scuză? Poate celălalt bărbat avea un pic mai multă forţă să se apere. Faptele sunt simple: un luptător profesionist, deci un om cu forţă fizică şi antrenat să bată alţi bărbaţi a lovit o femeie. Ce bărbat adevărat este el!…
Întotdeauna femeile şi bărbaţii sunt judecaţi după alte standarde în gura lumii. Există duble standarde. Cel mai bine e să iei în calcul faptele şi nu vorbele. Punct.
Guest post by Cristina Wlassopol
Curaj, și tu poți scrie pe Catchy!
Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.
Citiţi şi
Dragostea doare. Nu, cea interzisă doare
Zavaidoc: iubire și muzică în anul 1923. Un roman insolit, semnat de Doina Ruști
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.