Educator, avocat pentru drepturile omului, fashion icon și star în social media, Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai importante figuri ale lumii arabe. De când este ea regină, Iordania a urcat în ierarhia mondială printr-o serie de domenii precum asistența pentru refugiați, drepturile tinerilor, sănătatea publică și educația.
O poveste de dragoste ca în filmele Disney
În ianuarie 1993, Rania și-a însoțit un coleg de serviciu la un dineu organizat de sora Prințului Abdullah II bin an-Hussein al Iordaniei, acesta din urmă aflându-se și el la aceeași petrecere. Privind în mare toată scena, pare că a fost un scenariu de film Disney în care se întâlneau o fată umilă și un prinț care, după numai câteva secunde se îndrăgostește iremediabil de această Cenușăreasă apărută de nicăieri.
Rania și Prințul Abdullah s-au logodit două luni mai târziu după prima lor întâlnire. Apoi, în iunie 1993, la mai puțin de șase luni de când s-au cunoscut, s-au căsătorit.
Rania nu s-a gândit niciodată că va deveni Regina Iordaniei
După ce s-a căsătorit cu Prințul Abdullah II, prințesa Rania nu s-a gândit niciodată că va deveni regină după numai șase ani. Conducătorul țării la vremea respectivă, regele Hussein bin Talal, în mod surprinzător l-a numit de pe patul de moarte, pe fiul său, Abdullah, urmaș la tron, deși se știa că fratele regelui era cel îndreptățit să ocupe această poziție. La moartea regelui, în 1999, Abdullah și Rania și-au pus mantia de rege și regină ai Iordaniei. Ea avea 28 de ani la vremea respectivă și a devenit astfel una dintre cele mai tinere regine ale lumii.
Citiți și Nouă prințese și regine – elegante cu și fără tiară
Continuarea, aici.
Citiţi şi
Doamna prim-ministru, câte atuuri bifați?
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.