Lipit de ambasadă se află bistroul Campanella, foarte cunoscut în cartier. Aici vezi oameni politici care își dau întâlnire la o cafea (l-am întâlnit și pe actualul președinte, când nu era președinte, ci doar locuitor al cartierului), întâlnești mulți turiști (Campanella e situat pe o axă centrală a turismului mondial, între Domnul Invalizilor și Tour Eiffel ), îți saluți vecinii care au obiceiurile lor (cum e domnul cu pipă, care, plouă, ninge, trece zilnic de trei ori prin fața cafenelei).
Mâncarea e bună, chelnerii sunt atenÈ›i È™i simpatici È™i, dacă ai noroc, poÈ›i să stai de vorbă cu Jacques, care l-a citit pe Cioran din scoarță în scoarță È™i îți recită pasaje întregi.Â
Acum câteva zile am descoperit însă o poză de la sfârșitul secolului al 19-lea sau începutul secolului 20.
Trăsurile au fost înlocuite de mașini, dentistul de la etajul 1 s-a mutat de mult, în palatul de Béhague nu mai stă Martine (n.red. Martine de Béhague, Contesă de Béarn, a murit în 1939, anul în care statul român a achiziţionat proprietatea și i-a dat destinația pe care o are și astăzi) ci, de mai bine de 80 de ani e ambasada României, dar bistroul de cartier e tot acolo. E drept că acum o sută și ceva de ani se numea altfel, Café du Cycle, dar în rest, nu s-au schimbat prea multe. După cum spuneam, o instituție.
Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris
Vă invit să citiÈ›i aici despre istoria palatului Béhague, una dintre cele mai frumoase ambasade ale României în lume È™i totodată unul dintre cele mai impresionante imobile din Paris.Â
Citiţi şi
Mari colecționari de artă: Martine de Béhague și Anastase Simu
Cine sunt anorecticele, femeile care refuză să mănânce
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.